Bunkus slepkavības lietā atsevišķām personām ir piemēroti procesuāli statusi (2)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aizsaules ielā 1, izmantojot šaujamieroci, nogalināts maksātnespējas administrators Mārtiņš Bunkus, kurš pārvietojās ar baltas krāsas mašīnu.
Aizsaules ielā 1, izmantojot šaujamieroci, nogalināts maksātnespējas administrators Mārtiņš Bunkus, kurš pārvietojās ar baltas krāsas mašīnu. Foto: Zane Bitere/LETA

Maksātnespējas administratora Mārtiņa Bunkus slepkavības lietā policijai ir skaidrs nozieguma motīvs, turklāt atsevišķām personām ir piemēroti procesuāli statusi, intervijā LTV raidījumā "Aktuālā intervija 1:1" atzina Valsts policijas priekšnieks Armands Ruks.

Ruks pastāstīja, ka policija izmeklēšanas laikā ir ieguvusi jauni faktus un pierādījumus, ko veicinājusi policija ciešā sadarbība ar Eiropas Savienības tiesībaizsardzības aģentūru "Eiropols" un citām valstīm.

Vaicāts, vai šajā lietā pret kādu personu ierosināts kriminālprocess un ir aizdomās turētās personas, Ruks sacīja īsi, ka šajā kriminālprocesā atsevišķām personām ir piemēroti procesuāli statusi.

Lūgts precizēt, vai šajā lietā ir aizdomās turētie, Ruks atbildēja: "Arī, varbūt."

Ruks gan piebilda, ka nozieguma motīvs ir skaidrs un tas saistīts ar Bunkusa profesionālo darbību.

LETA pārliecinājās, ka saskaņā ar likumu pirmstiesas izmeklēšanas stadijā pirms lietas nodošanas prokuratūrā iespējamiem likumpārkāpējiem var piemērot divus statusus - persona pret kuru sākts kriminālprocess vai arī aizdomās turētais.

Bunkus tika nošauts 2018.gada 30.maija rītā, kad viņš ar automašīnu brauca garām Rīgas Meža kapiem. Īsi pēc slepkavības netālu no notikuma vietas tika atrasta sadedzināta ar viltotiem valsts numuriem aprīkota automašīna, kura, visticamāk, bija saistīta ar slepkavību.

Komentāri (2)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu