VIDEO ⟩ Porziņģis palīdz "Mavericks" nonākt uzvaras attālumā no nākamās "play-off" kārtas

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Kristaps Porziņģis
Kristaps Porziņģis Foto: AFP/SCANPIX

Latvijas basketbolista Kristapa Porziņģa pārstāvētā Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) vienība Dalasas "Mavericks" ceturtdienas rītā nonāca uzvaras attālumā no iekļūšanas izslēgšanas spēļu nākamajā kārtā.

"Mavericks" viesos ar rezultātu 105:101 (35:28, 21:26. 33:21 16:25) apspēlēja Losandželosas "Clippers" basketbolistus, izslēgšanas spēļu sērijā izvirzoties vadībā ar 3-.2

Porziņģis šajā mačā laukumā pavadīja 29 minūtes un 52 sekundes, gūstot astoņus punktus (1/2, 2p., 2/4 3p., 0/0 1p.). Latviešu basketbolists pievienoja arī sešas atlēkušās bumbas, spēli noslēdzot ar lietderību +5.

Latviešu spēlētājs trāpīja svarīgu tālmetienu, kad līdz pamatlaika beigām bija atlikušas divas minūtes, panākot Dalasai 10 punktu pārsvaru. Tomēr "Clippers" uzreiz pēc tam veica 9-0 izrāvienu un pēdējās 20 sekundēs varēja izvirzīties vadībā, tomēr viņu uzbrukums bija neprecīzs.

Otrā laukuma galā Tims Hārdevejs jaunākais realizēja divus soda metienus, panākot 103:100. Pēc minūtes pārtraukuma tālmetienu netrāpīja Kavai Lenards un vēl divus "sodiņus" iemeta Džošs Ričardsons panākot spēles beigu rezultātu.

"Mavericks" rindās rezultatīvākais bija Luka Dončičs, kurš atzīmējās ar 42 punktiem, 14 rezultatīvām piespēlēm un astoņām bumbām zem groziem. Šajā spēlē slovēnis uzņēmās iniciatīvu, uzstādot personīgo rekordu izdarītajos metienos. Līdz šim Dončiča rekords bija 32 izdarīti metieni, bet šajā spēlē viņš bumbu pa grozu raidīja 37 reizes.

"Clippers" sastāvā rezultatīvākais ar 23 punktiem bija Pols Džordžs. Pa 20 punktiem pievienoja Kavai Lenards un Redžijs Džeksons. Losandželosas vienībai šajā spēlē problēmas sagādāja arī rezervistu rezultativitāte, jo "soliņa" spēlētāji pa visiem kopā guva tikai septiņus punktus.

Nākamo, iespējams, izšķirošo spēli abas komandas aizvadīs piektdienas vakarā, kad plkst. 23 pēc Latvijas laika norisināsies mačs Dalasā.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu