Aktieris Kaspars Zāle pārtrauc tiesāšanos ar Dailes teātri (3)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Edijs Pālens/LETA

Rīgas pilsētas Vidzemes priekšpilsētas tiesa trešdien, 2. jūnijā, nolēmusi izbeigt tiesvedību Dailes teātra un aktiera Kaspara Zāles strīdā par darba tiesisko attiecību izbeigšanu.

Tiesai bija jāskata Zāles apelācijas sūdzība par 23. marta tiesas lēmumu, ar kuru tika pilnībā noraidīta prasība pret Dailes teātri par darba devēja uzteikuma atzīšanu par spēkā neesošu, atjaunošanu darbā, vidējās izpeļņas un morālā kaitējuma atlīdzināšanu, darba līguma punkta atzīšanu par spēkā neesošu un darba līguma atzīšanu par noslēgtu uz nenoteiktu laiku.

Tiesvedība pārtraukta pēc Zāles lūguma. Tiesa lūgumu apmierināja un lieta tika apturēta, līdz ar to likumiskā spēkā stāsies 23.martā pieņemtais tiesas nolēmums.

Paralēli Daugavpils tiesā Preiļos jau kopš pagājušā gada rudens atrodas aktrises Sarmītes Rubules prasība pret Dailes teātri par darba devēja uzteikuma atzīšanu par spēkā neesošu, atjaunošanu darbā, vidējas izpeļņas piedziņu, kā arī morālā kaitējuma kompensācijas piedziņu.

Lietu bija plānots skatīt marta beigās, taču sakarā ar valstī noteikto ārkārtējo situāciju lieta no izskatīšanas patlaban ir noņemta.

Teātris pagājušajā gadā pārtrauca darba attiecības ar Kasparu Zāli, Rubuli, Mārtiņu Poču, Aiju Dzērvi un Ivaru Auziņu. Zāle sākotnēji panāca atjaunošanu darbā, taču vēlāk atkal bija spiests teātri pamest.

Dailes teātra vadītājs Juris Žagars pērn preses konferencē informēja, ka teātrī tiek veikta reorganizācija personālsastāvā. Viņš uzsvēra, ka izmaiņas nav būtiskas, bet pietiekami svarīgas, lai Dailes teātris strādātu ekonomiskāk un efektīvāk.

Komentāri (3)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu