Līdz ar ministru maiņu izmaiņas notiks arī Saeimas sastāvā (1)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Ilustratīvs foto.
Ilustratīvs foto. Foto: Zane Bitere/LETA

Deputātam Gatim Eglītim (JKP) kļūstot par labklājības ministru, viņa vietu parlamentā ir gatava uzņemties Satiksmes ministrijas Juridiskā departamenta Tiesību aktu nodaļas juriskonsulte Līva Kreituse, bet potenciālās izglītības ministres Anitas Muižnieces (JKP) pēctecis Saeimā - Limbažu novada pašvaldības izpilddirektors Māris Beļaunieks (JKP) - pirms mandāta pieņemšanas vēlas sagaidīt pašvaldību vēlēšanu rezultātus.

Saeima ceturtdien, 3. jūnijā, balsos par Eglīša iecelšanu labklājības ministra amatā, kas nozīmē, ka viņa vietu parlamentā varēs iegūt nākamais «aiz strīpas» palikušais 13. Saeimas vēlēšanu kandidāts. No Eglīša vēlēšanu apgabala tā ir Kreituse.

Viņa atklāja, ka Jaunā konservatīvā partija (JKP) ir viņu informējusi par esošo situāciju un viņa ir piekritusi pieņemt mandātu, iestājoties attiecīgiem apstākļiem. Kreituse uzsvēra, ka strādās JKP frakcijā, kā arī atbalstīs Ministru prezidents Krišjāņa Kariņa (JV) valdību.

Potenciālā Saeimas deputāte informēja, ka ir ieguvusi maģistra grādu tiesību zinātnē, līdz ar to viņa plāno izmantot savas zināšanas un pieredzi, lai stiprinātu likuma spēku Latvijā. Tāpat viņa labprāt pievērstos arī sociālu jautājumu risināšanai.

Lūgta komentēt, kurās parlamenta komisijās viņa vēlētos strādāt, Kreituse atbildēja, ka viņai vēl nav informācija par to, kādas būs iespējas.

Savukārt Beļaunieks norādīja, ka nevēlas apsteigt notikumu gaitu, skaidrojot, ka Saeima šai jautājumā vēl savu gribu nav paudusi, kā arī viņš pats startē jaunā Limbažu novada pašvaldības vēlēšanās.

Viņš norādīja, ka pie jautājuma komentēšanas par iespēju pieņemt Saeimas deputāta mandātu viņš varētu jaunnedēļ, kad būs zināms Saeimas balsojums, kā arī pašvaldību vēlēšanu rezultāti.

LETA jau ziņoja, ka turpmāk koalīcija strādās bez partijas «KPV LV», trešdien pēc tikšanās ar Valsts prezidentu Egilu Levitu mediju pārstāvjiem atzina Ministru prezidents Krišjānis Kariņš (JV).

«Ar prieku paziņoju, ka Ministru kabinets uzņem jaunu spēku, lai ar jaunu jaudu kopā strādātu sabiedrības saliedēšanas un ekonomikas izaugsmes interesēs. Mūsu valdības koalīcija ir kļuvusi kompaktāka,» uzsvēra premjers.

Tādējādi turpmāk koalīcijā darbosies Jaunā konservatīvā partija (JKP), "Attīstībai/Par" (AP), Nacionālā apvienība (NA) un "Jaunā vienotība" (JV). Kariņš piebilda, ka koalīcijas darba turpināšana bez "KPV LV" bijusi "partneru vienošanās turpināt darbu kompaktā veidā".

Premjers paziņoja, ka, "KPV LV" pārtraucot dalību koalīcijā, šīs partijas pārraudzībā esošajiem ministru amatiem izvirza Mariju Golubevu (AP), Eglīti, Jāni Vitenbergu (NA), bet izglītības un zinātnes ministres Ilgas Šuplinskas (JKP) vietā premjers piedāvāja Muižnieci. Par Šuplinskas nomaiņu Kariņš sacīja, ka arī tā bijusi "partiju vienošanās".

Līdz šim "KPV LV" valdībā pārstāvēja divi ministri - iekšlietu ministrs Sandris Ģirģens un labklājības ministre Petraviča.

Vitenbergs un Golubeva šodien jau ir ievēlēti ministru amatos, bet balsojums par Eglīti un Muižnieci vēl tikai gaidāms.

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu