Covid-19 ⟩ Lai mazinātu ieslodzīto stresu Lielbritānijā, cietuma darbinieki līdzi ņem savus suņus

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Ilustratīvs attēls.
Ilustratīvs attēls. Foto: Jake Noren/unsplash

Cietuma virsnieki uz darbu ved savus suņus, lai mazinātu spriedzi ieslodzītajiem un palīdzētu viņiem pārvarēt pandēmiju, vēsta ārzemju medijs BBC.

Lielbritānijā cietumi pandēmijas laikā mēnešiem ilgi bija apmeklētājiem slēgti. Pastāvēja stingri ierobežojumi saistībā ar Covid-19 vīrusa izplatību.

Bridžendā esošajā cietumā strādājošais darbinieks sacīja, ka suņi palīdzējuši uzlabot atmosfēru tobrīd.

Loids, kuram piespriestais sods ir jāizcieš vēl vienu gadu, norādīja, ka kopā būšana ar suņiem viņam palīdzējusi "virzīties uz priekšu".

Šāds piegajiens, kuru pārrauga labdarības organizācija "Pets as Therapy", tiek izmantots 24 cietumos visā Lielbritānijā.

Ģimenes apmeklējumi cietumos visā Anglijā un Velsā uz vairākiem mēnešiem tika aizliegti, lai ierobežotu vīrusa izplatību,.

Ja kādam no ieslodzītajiem vai darbiniekiem parādījās simptomi, tad notiesātie savās kamerās pavadīja vairāk nekā 23 stundas dienā.

Šobrīd apmeklējumi ir atļauti, tomēr ir jālieto sejas maskas un nedrīskt apskauties.

Daži ierobežojumi ārpus kamerām joprojām ir spēkā, taču ieslodzītie tagad atkal strādā un apmeklē nodarbības.

Šērlija-Anna Geitsa palīdz ieslodzītajiem, kuriem ir garīgās veselības problēmas, autisms, mācīšanās grūtības un demence.

Viņa labprāt līdzi paņem Bellu uz darbu, lai suns satiktos ar ieslodzītajiem viņu kamerās.

"Viņa palīdz atslābināties ieslodzītajiem. Daudzi ieslodzītie, kuri domā, ka nekad vairs neredzēs suni, viņu ieraugot, kļūst diezgan satraukti un emocionāli," tā Geitsa.

Viņa norāda, ka daudzi ieslodzītie atklāj pagātnes traumas par kurām nekad iepriekš nebija runājuši, esot kopā ar suni.

"Bija viens ieslodzītais, kurš iepriekš bijis vairākos cietumos, un kurš bija diezgan vardarbīgs pret apkārtējie, taču redzot Bellu un pavadot kopā laiku ar viņu, viņš bija daudz sabiedriskāks." 

Cietuma pārstāvis Kriss Šalle sacīja, ka suņu atrašanās ieslodzījuma vietā sekmējusi brīvāku un mierīgāku vidi, kā arī cilvēkiem bija vieglāk uzsāk sarunu vienam ar otru, un arī cietuma darbiniekiem ar ieslodzītajiem, kas iepriekš nepārmija ne vārda.

Metjū Robinsons no "Pets As Therapy" skaidro, lai arī suņu atrašanās cietuma rada pozitīvu ietekmi, taču drošības apsvērumu dēļ tikai cietuma darbinieki varēja ņemt līdz savus mīluļus.

Tāpat suņiem ir jāiiziet pārbaude, kuras laikā nosaka viņu temperamentu un citas lietas.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu