VIDEO ⟩ Uzsākts kriminālprocess par notikušo sprādzienu "Grindeks" rūpnīcā

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Farmācijas uzņēmuma AS "Grindeks" ēka ar logo.
Farmācijas uzņēmuma AS "Grindeks" ēka ar logo. Foto: Ieva Makare/LETA

Valsts policija (VP) sākusi kriminālprocesu par sprādzienu zāļu ražotāja AS "Grindeks" rūpnīcā.

Kriminālprocess sākts pēc Krimināllikuma nodaļas par noziegumiem pret personas veselību, aģentūrai LETA apliecināja VP preses pārstāve Gita Gžibovska.

Pārbaudi sākusi arī Valsts darba inspekcija, jo patlaban inspekcijas rīcībā esošā informācija liecina, ka pirmšķietami ir noticis smags nelaimes gadījums darbā.

Jau ziņots, ka "Grindeks" teritorijā Krustpils ielā 53, Rīgā, ceturtdien vienā no Aktīvo farmaceitisko vielu ražošanas iecirkņiem noticis sprādziens, kas izraisījis aizdegšanos, aģentūrai LETA pavēstīja uzņēmuma pārstāvji.

Kompānijā skaidroja, ka, veicot destilācijas procesu, kurā izmantota viegli uzliesmojoša ķīmiska viela, 1,4-dioksāns, noticis neprognozēts sprādziens ar aizdegšanos. Ugunsgrēks sākotnējā stadijā likvidēts, izmantojot esošos ugunsdrošības līdzekļus.

Notikuma vietā cietis viens cilvēks, kuram nekavējoties sniegta medicīniskā palīdzība. Cietusī persona nogādāta slimnīcā.

Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienestā (VUGD) informēja, ka ceturtdien ap plkst.10 saņemts izsaukums uz Krustpils ielu Rīgā, kur ražošanas ēkā bija eksplodējusi muca ar ķīmisku vielu.

Pirms VUGD ierašanās no objekta evakuējās 100 cilvēki.

Telpas pārbaudītas, un vielas noplūdes nav konstatētas.

Jau vēstīts, ka "Grindeks" koncerna apgrozījums pagājušajā gadā, pēc provizoriskiem datiem, bija 187 miljonu eiro apmērā, kas ir par 32% vairāk nekā 2019.gadā, bet koncerna peļņa palielinājās par 42%, sasniedzot 19 miljonus eiro.

"Grindeks" galvenie darbības virzieni ir oriģinālproduktu, patentbrīvo un aktīvo farmaceitisko vielu pētniecība, izstrāde, ražošana un pārdošana. "Grindeks" koncernu veido "Grindeks", Latvijas "Kalceks" un "Namu apsaimniekošanas projekti", Igaunijas "Tallinas farmaceitiskā rūpnīca", kā arī Krievijas "Grindeks Rus" un Slovākijas "HBM Pharma". Kompānijas lielākais akcionārs ir "Liplat Holding", kura pieder Kirovam Lipmanam, Annai Lipmanei un Filipam Lipmanam.

Raidījuma "Degpunktā" sižets

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu