Rīgā tiks izskatīta krimināltiesa, kurā trīs amatpersonas apsūdzētas par nelikumīgu resursu izlietošanu BMX trases būvniecībā (1)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Ilustratīvs attēls.
Ilustratīvs attēls. Foto: Unsplash

​Rīgas rajona tiesa šodien plkst.10.30 turpinās izskatīt lietu, kurā trīs Valsts policijas (VP) amatpersonas apsūdzētas par policijas resursu nelikumīgu izlietošanu BMX trases būvniecībai. Tiesu kalendāra dati liecina, ka kopā ar Māri Rumpi un Armandu Možeiko uz apsūdzēto sola jāsēžas arī Pēterim Veļičko.

Iekšējās drošības birojs (IDB) 2019.gadā šajā lietā aizturēja toreizējo Transporta remonta, apgādes un ekspluatācijas nodaļas priekšnieku Māri Rumpu un VP Nodrošinājuma pārvaldes Materiāli tehniskās un mantiskās apgādes biroja priekšnieku Armandu Možeiko. Tiesu kalendāra dati liecina, ka kopā ar Rumpu un Možeiko uz apsūdzēto sola jāsēžas arī Pēterim Veļičko.

Neminot personu vārdus, prokuratūra aģentūru LETA iepriekš informēja, ka saskaņā ar apsūdzību kāda VP Galvenās administratīvās pārvaldes augsta amatpersona laikā no 2018.gada maija līdz 2018.gada decembrim kādas BMX trases būvniecības un izveides procesā izmantoja VP resursus. Toreiz izmantoti policijas transportlīdzekļi, degviela, kā arī trīs autovadītāju darba spēks.

Turklāt gan pats, gan autovadītāji sava darba laikā mēdza atrasties BMX trasē. Likumsarga izdarīto iespējamo noziegumu atbalstīja arī divas VP amatpersonas.

Noziedzīgo darbību rezultātā VP, nebūdama informēta par tās resursu prettiesisku izmantošanu, aprēķināja darba samaksu darbiniekiem 11 876 eiro apmērā, kad viņi atradās BMX trasē. Par nepamatoti izmantotiem dienesta transportlīdzekļiem no policijas līdzekļiem tika apmaksāta degviela 4984 eiro apmērā.

Kopumā policijai nodarīti 16 860 eiro lieli zaudējumi.

Galvenās administratīvās pārvaldes augsta amatpersona arī apsūdzēta par to, ka ieguva un glabāja četras sevišķā veidā veicamiem operatīvās darbības pasākumiem speciāli radītas rūpnieciski izgatavotas ierīces. Šīs ierīces izmantojamas kā slēptas audio un video dokumentēšanas ierīces.

Rumps un Možeiko VP vairs nestrādā.

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu