FOTO ⟩ Londonā vairāku metru augstumā tiek atklāts caurspīdīgs baseins

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Lielbritānijas galvaspilsētā Londonā starp divām lepnām dzīvojamajām ēkām atvērts peldbaseins, caur kura caurspīdīgo dibenu paveras skats uz desmit stāvus zemāk esošo ielu, vēsta laikraksts "The New York Times".

25 metrus garais baseins veidots no caurspīdīga polimēra. 61 tonnu smagā konstrukcija tika izstrādāta un salikta Kolorādo štatā, ASV, bet pēc tam pārvesta uz Londonu. Baseina transportēšana prasīja trīs nedēļas, bet kopumā viss projekts tika īstenots četru gadu laikā.

Baseins atrodas "Embassy Garden" dzīvojamo ēku kvartālā Londonas dienvidrietumos. Tā attīstītāja, uzņēmuma "Ballymore Group" vadītājs Šons Malraiens norādījis, ka baseina ideju esot izdevies īstenot, tikai pateicoties "tehnoloģiju attīstībai".

"Peldēšanās baseinā liks justies kā lidojot," viņš solīja. Tāpēc tas iesaukts par "Sky Pool" jeb "debesu baseinu".

No baseina paveras skats uz Temzu un Londonas ainavu. Lūkojoties baseina dibenā, redzama 35 metrus zemāk esošā iela.

Taču baseins jau paspējis izraisīt skandālu, jo tas pieejams tikai daļai "Embassy Garden" iedzīvotāju un viņu viesiem. Londonā daudzos jaunajos projektos noteikta prasība, ka noteikts dzīvokļu skaits jāatvēl iedzīvotājiem ar zemākiem ienākumiem. No visiem 1500 "Embassy Garden" dzīvokļiem 260 ir atvēlēti cilvēkiem ar zemākiem ienākumiem. Viņiem nav pieejams ne baseins, nedz arī citi papildu pakalpojumi.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu