Putins: ASV draud Padomju Savienības liktenis, ja tās turpinās iejaukties citu valstu darīšanās (22)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Krievijas prezidents Vladimirs Putins.
Krievijas prezidents Vladimirs Putins. Foto: REUTERS/Evgenia Novozhenina

Krievijas prezidents Vladimirs Putins paziņojis, ka vēlas uzlabot attiecības ar Savienotajām Valstīm, taču tajā pašā laikā arī brīdinājis ka Savienotajām Valstīm draudot Padomju Savienības liktenis, ja tās turpināšot iejaukties citu valstu darīšanās. Tas noticis pirms šomēnes Ženēvā gaidāmās Putina un ASV prezidenta Džo Baidena divpusējās tikšanās, vēsta Latvijas Radio. 

Uzrunā Sanktpēterburgas Starptautiskajā ekonomikas forumā Krievijas prezidents kārtējo reizi noliedza Maskavas iejaukšanos ASV vēlēšanās, kā arī apsūdzēja ASV un Eiropu divkosībā, reaģējot uz protestu apspiešanu Krievijā un Baltkrievijā.

Putins arī brīdināja, ka Savienotajām Valstīm draudot Padomju Savienības liktenis, ja tās turpināšot iejaukties citu valstu darīšanās.

"Mums nav nesaskaņu ar Savienotajām Valstīm. Bet viņiem ir problēma ar mums – viņi vēlas kavēt mūsu attīstību, viņi par to publiski runā. Viss pārējais ir rezultāts šai pozīcijai. Gan ierobežojumi ekonomiskajā sfērā, gan mēģinājumi ietekmēt iekšpolitiskos procesus mūsu valstī, paļaujoties uz spēkiem, kurus viņi uzskata par savējiem Krievijā," sacīja Putins.

Komentāri (22)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu