Ostapenko piedzīvo zaudējumu French Open" dubultspēļu turnīra astotdaļfinālā

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aļona Ostapenko
Aļona Ostapenko Foto: Edijs Pālens/LETA

Latvijas tenisiste Aļona Ostapenko kopā ar rumānieti Moniku Nikulesku sestdien piedzīvoja zaudējumu Francijas atklātā čempionāta dubultspēļu turnīra astotdaļfinālā.

Ostapenko un Nikulesku, kas sacensībās izsētas ar 12.numuru, ar 5-7, 6-1, 4-6 zaudēja māsām Karolīnai un Kristīnai Plīskovām no Čehijas.

Latvijas/Rumānijas duets pretiniecēm servi atņēma jau pirmajā geimā un brīdi vēlāk uzvarēja geimu pie savas serves, iegūstot nelielu pārsvaru 2-0. Ceturtajā geimā čehietes atguva iepriekš zaudēto un izlīdzināja rezultātu (2-2), savukārt septītajā un astotajā geimā dueti viens otram vēlreiz atņēma servi.

Vēlāk rezultāts neizšķirts bija arī pēc desmitā geima (5-5), bet izšķirošie notikumi norisinājās 12.geimā. Čehietes ātri panāca 40:0, Ostapenko/Nikulesku vienu punktu atspēlēja, bet pretinieces ar nākamo piegājienu nokārtoja uzvaru setā.

Otrais sets vēlreiz iesākās ar breiku Ostapenko/Nikulesku izpildījumā, bet nākamajos trīs geimos dueti pretiniecēm neļāva uzvarēt pat vienu punktu, pēc četriem geimiem Latvijas/Rumānijas pārim esot vadībā ar 3-1. Nākamajā geimā čehietes vēlreiz zaudēja savu servi un nonāca iedzinējos ar 1-4, bet septītajā geimā Ostapenko/Nikulesku viņām servi atņēma trešo reizi, panākot neizšķirtu setos - 1-1.

Trešajā setā izšķirošais izrādījās piektais geims, kurā Ostapenko/Nikulesku pēc ilgas aizstāvēšanās tomēr zaudēja savu servi, nonākot iedzinējos ar 2-3. Turpinājumā viņām tā arī neizdevās atgūt zaudēto geimu, kā rezultātā astotdaļfinālā piedzīvots zaudējums.

Par otrās kārtas pārvarēšanu katra no uzvarētājām nopelnīja pa 240 pasaules dubultspēļu ranga punktiem.

Jau ziņots, ka pirmajā kārtā Ostapenko un Nikulesku ar 6-0, 6-3 pārspēja ukrainietes Martas Kostjukas un baltkrievietes Aleksandras Sasnovičas duetu. Pēc tam otrajā kārtā viņas ar 6-1, 6-2 pieveica starptautisko duetu Nao Hibino (Japāna)/Oksana Kalašņikova (Gruzija).

Pirmdien vienspēlē WTA ranga 44.rakete Ostapenko pirmajā kārtā ar 4-6, 6-4, 3-6 piekāpās amerikānietei Sofijai Keninai (WTA 5.), kurai Parīzē piešķirts ceturtais numurs.

Otra Latvijas tenisiste Anastasija Sevastova (WTA 48.) pirmajā kārtā otrdien ar 3-6, 3-6 zaudēja Dženiferai Breidijai no ASV (WTA 14.), kurai piešķirts 13.numurs.

Abas Latvijas pārstāves par zaudējumu pirmajā kārtā ieguva pa desmit pasaules vienspēļu ranga punktiem.

Sezonas otrais "Grand Slam" turnīrs - Francijas atklātais čempionāts - norisināsies līdz 13.jūnijam, kad noslēgsies 2021.gada Tokijas olimpisko spēļu kvalifikācija. Abas Latvijas tenisistes pirms "French Open" ir drošās pozīcijās, lai izcīnītu ceļazīmi uz Olimpiādi.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu