VIDEO ⟩ "Te visi "lido", pat "fūres"!" Medemciemā radošā veidā cenšas uzlabot satiksmes drošību (3)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Ekrānuzņēmums no "Degpunktā" sižeta

Šis ir stāsts par visai radošu veidu, kā savas mājvietas apkaimē uzlabot satiksmes drošību. Iespējams, reizēm pietiek vien ar kurpju kasti, melnās līmlentes rullīti un pāris koka kājām. Medemciemā vietējie iedzīvotāji sākuši biedēt ātruma pārkāpējus ar fotoradara butaforiju, vēsta raidījums "Degpunktā".

Ceturtdien ne viens vien Medemciema iedzīvotājs uz apkaimes centrālās ielas pamanījis kādu visai savdabīgu instalāciju – fotoradara imitāciju.

Jāteic gan, ka šī melnā kaste veic vairāk nekā tikai dekoratīvu funkciju, jo laikā, kamēr "Degpunktā" to iemūžināja, bremzes tā straujāk piespiež vairāki šoferi. Kāda motocikla pilots gandrīz pat pārcenšas, tomēr savalda savu braucamo un turpina ceļu.

Kā stāsta vietējie, visticamāk, šis "vides objekts" saistīts ar ātru braukšanu un to, ka nelielo ieliņu iecienījuši kravas transporta šoferi, kuri pilnīgi droši, ka tik kuplā skaitā neapgādā mazdārziņu teritoriju ar precēm. Kā stāsta vietējie, tad arī kravas auto pārsniedz ātrumu.

"Ar 30 km/h stundā te nebrauc neviens. Bet, ja ar motociklu, tad visi 100 km/h. Ar tādiem rēcieniem. Tas ir viens. Un vēl kravas transports. Stāv zīmes, ka kravas transportam te iebraukt aizliegts. Jūs pastāviet, paskatieties! "Fūres" viena pēc otras, kravas mašīnas. Visi tie lielie auto šeit saīsina ceļu," teica vietējais iedzīvotājs Mihails.

Ceļu satiksmes drošības direkcijas (CSDD) pārstāve Ilze Šipkēvica norāda, ka, lai arī šis ir radošs, tas nav ilgtermiņa risinājums. Vietējos iedzīvotājus viņa aicina vērsties savā pašvaldībā un kopēja iesnieguma veidā lūgt optimālu risinājumu satiksmes organizācijai.

Un tieši Medemciema gadījumā, iespējams, tas nemaz nav fotoradars, kas atrisinātu visas nebūšanas ceļu satiksmē. Šobrīd lielāka problēma ir, ka nelielais celiņš ir vilinošs daudziem caurbraucējiem jeb tiem, kas vēlas noīsināt ceļu starp Jelgavas un Bauskas šoseju.

Tādēļ satiksmes infrastruktūras uzturētājiem jeb ceļa saimniekiem būtu jāatrod veids, kā atrisināt šo situāciju. Jo, kā atzīst CSDD, pat ja iedzīvotāji censtos panākt, lai šeit uzstāda fotoradaru, visticamāk, šī nelielā iela neatbilstu visiem nepieciešamajiem kritērijiem.

Savukārt "Degpunktā" uzrunātie ceļu policisti norāda, ka iespēju robežās jau cenšas kontrolēt situāciju šajā vietā. Taču, kā zināms, uz katra ceļa pa policistam nenoliksi. Kā arī aicina iedzīvotājus ziņot par ikvienu problēmu vietu satiksmē – jo vairāk ziņojumu tiks saņemti, jo biežāk konkrētajā apkaimē redzēsiet policistus.

Video: "Degpunktā" sižets

Komentāri (3)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu