VIDEO "Lightning" apspēlē "Hurricanes" un nonāk uzvaras attālumā no iekļūšanas nākamajā kārtā (41)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Tampabejas "Lightning" hokejisti.
Tampabejas "Lightning" hokejisti. Foto: AP/Scanpix

Iepriekšējās sezonas Nacionālās hokeja līgas (NHL) Stenlija kausa čempione Tampabejas "Lightning" sestdien nonāca vienas uzvaras attālumā no šī gada pusfināla sasniegšanas.

"Lightning" mājās ar rezultātu 6:4 (1:0, 4:4, 1:0) bija pārāka pār Karolīnas "Hurricanes" un Centrālās divīzijas finālsērijā panāca 3-1.

Stenlija kausa pusfinālu sasniegs komanda, kas pirmā uzvarēs četras spēles.

Čempioniem pa diviem vārtiem guva un pa rezultatīvai piespēlei atdeva Ņikita Kučerovs un Stīvens Stemkoss. Vēl pa vārtiem guva Breidens Points un Tailers Džonsons.

"Hurricanes" vārtus guva tikai otrajā periodā, kad vienubrīd bija vadībā ar 4:2. Viesiem atzīmējās Teuvo Tereveinens, Jespers Fasts, Dagijs Hamiltons un Džeikobs Slevins.

"Lightning" galvenais treneris Džons Kūpers novērtēja Kučerova ieguldījumu izcīnītajā uzvarā.

"Otrajā periodā bijām zaudējuši kontroli. Viņš saņēma pamatīgu spēka paņēmienu, taču spēja novirzīt savu enerģiju pareizajā virzienā. Spēlējām vienādos sastāvos un viņš bija īsts zvērs. Tad mums bija vairākums, kurā viņš bija visās laukuma malās. Viņš noteikti varētu būt mūsu labākais spēlētājs šajā mačā. Kad Kučs dara savas lietas, viņš ir neapstādināms," stāstīja Kūpers.

Zīmīgi, ka "Lightning" pēdējās divās sezonās pēc desmit zaudētām "play-off" spēlēm nākamajās cīņās allaž uzvarējusi.

Tikmēr Austrumu divīzijas finālā Ņujorkas "Islanders" savā laukumā ar 4:1 (0:0, 1:1, 3:0) uzveica Bostonas "Bruins" un sērijā panāca 2-2.

Ceturtajā minūtē bostoniešus vadībā izvirzīja Davids Krejčī, bet nepilnas trīs minūtes vēlāk Kails Palmjēri panāca 1:1. Trešā perioda otrajā pusē "saleniekiem" bezatbildes vārtus guva Metjū Barzals, Keisijs Ciziks un Žans Gabriels Pežo, pieliekot punktu "Islanders" uzvarai.

Mājinieku vārtsargs Semjons Varlamovs atvairīja 28 no 29 pretinieku mestajām ripām.

Ierasti NHL regulārajā čempionātā komandas katra aizvada pa 82 mačiem, taču šajā sezonā vienības katra izspēlēja 56 dueļus.

Komentāri (41)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu