Brīdinājums!

Apstiprinu, ka esmu vismaz 18 gadus vecs!

FOTO un VIDEO ⟩ Raidījums: "To nevar izdarīt bez vardarbības!" Video fiksēta nežēlība kažokādu fermā Latvijā (5)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Ūdeles zvēraudzētavas "Baltic Devon Mink" fermā, kuras var aplūkot biedrības "Latvijas Zvēraudzētāju asociācija" organizētās atvērto durvju dienas laikā.
Ūdeles zvēraudzētavas "Baltic Devon Mink" fermā, kuras var aplūkot biedrības "Latvijas Zvēraudzētāju asociācija" organizētās atvērto durvju dienas laikā. Foto: Ieva Čīka/LETA

Latvijas Televīzijas raidījuma "Aizliegtais paņēmiens" rīcībā nonācis videomateriāls, kas atspoguļo darbu valsts lielākajā ūdeļu audzēšanas fermā "Baltic Devon Mink".

Videomateriālu ar slepeno kameru fiksējis biedrības "Dzīvnieku brīvība" pārstāvis.

"Tu ej kā tāds robots no būra uz būri un uztver to tā kā vienkāršu darbu, nevis kā dzīvu būtni. Viens no spilgtiem notikumiem bija, ka darbinieks nosita viņu tā aiz astes. Atvēzējas un pret bortu... Nu, iemesls bija tāds, ka tas [dzīvnieks] tāpat jau bija pusdzīvs. Nu, un vēl visi, protams, pārējie skati.

Izēstas smadzenes, zarnas ārā. Vienreiz es atradu sapuvušu ūdeli sienā.

Viņa bija nomirusi. Parasti mirušās jāpamana, jāizvelk ārā, bet nepamanīja, un tad viņa vienkārši sapuva," notikušo aprakstīja strādnieks.

"Baltic Devon Mink" fermas saimnieks, nīderlandietis Bobs van Ansems, apskatot videomateriālu, neuzskata, ka fermā ir problēmas ar dzīvnieku labturību.

Saskaņā ar SKDS aptauju, kas tika veikta, lai noskaidrotu iedzīvotāju attieksmi Latvijā pret kažokzvēru audzēšanu, 9% aptaujāto pilnībā atbalsta dzīvnieku audzēšanu kažokādas ieguvei, 18% – drīzāk atbalsta, bet neatbalsta – 61%.

Neatbalsta 26%, bet 35% – pilnībā neatbalsta. Pilnu sižetu vēro šeit.

Komentāri (5)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu