Partiju reitingi pēdējā mēneša laikā: NA tuvojas "Saskaņai" (2)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Saeimas ēka.
Saeimas ēka. Foto: Edijs Pālens/LETA

Nacionālā apvienība (NA) partiju popularitātes reitingā pietuvojusies partijai "Saskaņa", kas ilgstoši ir populārākā partija Latvijā, liecina pētījumu aģentūras SKDS aptaujas dati, par kuriem pirmdien vēstīja Latvijas Televīzija.

Ja rīt notiktu Saeimas vēlēšanas, "Saskaņa" varētu iegūt 10,3% balsu, savukārt NA - 8% balsu. Mēneša laikā NA popularitātes reitings nav mainījies, savukārt "Saskaņai" tas noslīdējis par 1,7 procentpunktiem.

Kopš aprīļa nemainīgs palicis arī Zaļo un Zemnieku savienības (ZZS) reitings - par to gatavi balsot 7,7% iedzīvotāju.

Nedaudz sarucis partiju apvienības "Jaunā vienotība" reitings, mēneša laikā samazinoties no 7% līdz 6,6%.

Līdzīgi ir "Attīstībai/Par!" (AP) un Jaunās konservatīvās partijas (JKP) popularitātes rādītāji - attiecīgi 4,9% un 4,7%, taču ja AP reitings mēneša laikā sarucis par 0,7 procentpunktiem, tad JKP - par 0,6 procentpunktiem kāpis.

Zem četru procentu rādītāja ir partija "Progresīvie", Latvijas Krievu savienība un partija "Likums un kārtība", par ko balsot attiecīgi varētu 3,7%, 3,6% un 3,2% vēlētāju. Latvijas Reģionu apvienība patlaban varētu rēķinātie ar 1,9% pilsoņu atbalstu, savukārt no koalīcijas aizgājusī "KPV LV" ("Par cilvēcīgu Latviju") - 0,8% vēlētāju balsu.

22,8% aptaujāto nezina, par ko varētu balsot parlamenta vēlēšanās, savukārt katrs piektais jeb 20,9% iedzīvotāju plāno vēlēšanās nepiedalīties.

SKDS aptauja par partiju popularitāti veikta maijā, aptaujājot 1816 balsstiesīgos Latvijas iedzīvotāju. Aptauja kā metode izmantota gan tiešās intervijas dzīvesvietā, gan arī internetā.

Komentāri (2)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu