VIDEO ⟩ "Stāvēju un tā vienkārši iegāzās kaimiņa dzīvoklī!" Ķengaragā krītoša laterna teju ievaino cilvēku

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Laterna. Ilustratīvs attēls.
Laterna. Ilustratīvs attēls. Foto: Zane Bitere/LETA

Strīdīga situācija, kas varēja beigties ļoti skumji, 6. jūnija pēcpusdienā pārbiedēja Ķengaraga iedzīvotājus Ikšķiles ielā. Kāda jauna sieviete stāvēja ceļa malā un uz viņas pusi krita gaismas stabs, vēsta raidījums "Degpunktā".

Pašvaldības aģentūra "Rīgas Gaisma" skaidroja, ka laternu nogāza automašīna, bet tas nesaskan ar aculiecinieku versiju.

21 gadu vecajai Jūlijai 6. jūnijā uz galvas teju uzkrita ielas apgaismes stabs. Jaunā sieviete stāsta, ka pēcpusdienā stāvēja pie Ikšķiles ielas trešā nama, un smagais miets pats no sevis sāka gāzties uz viņas pusi.

"Pie staba bija novietotas abas manas automašīnas, un es stāvēju apmēram te, kad stabs iegāzās logā. Uz manu pusi lidoja lampa, palidoja garām, nokrita zem mašīnas un saplīsa," notikušā apstākļus stāstīja cietusī Jūlija.

Jūlija stāsta, ka kāds viņas radinieks sēdējis turpat netālu un stabs varēja uzgāzties viņam virsū. Bet kaimiņš, kura dzīvoklī stabs iegāzās esot bijis manāmā šokā par notikušo.

"Es biju ļoti tuvu, mana mamma kliedza pilnā balsī, Jūlija, skrien ātrāk uz mašīnu, likās, ka kaut kāda zemestrīce sākusies. Tā bija briesmīga sajūta. It kā smieklīgi, ka tā lampa lidoja tieši man virsū, bet tobrīd vairs nebija smieklīgi, es biju šokā," atcerējās Jūlija.

Jūlijas stāsts gan nesakrīt ar "Rīgas gaismas" skaidrojumu par notikušo. Proti, pašvaldības aģentūrā reģistrēta informācija, ka stabu pirms tam taranēja kāds auto.

"Cik man ir informācija, mūsu darbinieki teica, ka tur ir bijis ceļu satiksmes negadījums, ir iebraukusi mašīna balstā, protams, ka viņš nav izturējis un ir nogāzies. Rīt mēs atjaunosim mūsu tīklus," skaidroja RPA "Rīgas gaisma" tehniskais direktors Edmunds Krēsle.

Citi mājas iedzīvotāji nav dzirdējuši versiju par auto avāriju. Jeļena uzskata, ka stabs vienkārši bija nolietots: "Tas nokrita, manuprāt, vecuma dēļ."

Arī Tatjana domā, ka apgaismojums bija jānomaina laikus. Tas pats esot jādara ar pārējām laternām visas ielas garumā, lai novērstu atkārtotu nelaimi.

"Kas to lai zina, no kādiem materiāliem tie stabi veidoti, cik ilgi un kur tie mētājušies, pirms tos uzstādīja. Vienkārši, es šeit dzīvoju 28 gadus un tos stabus uzstādīja pirms septiņiem, astoņiem gadiem," atceras iedzīvotāja Tatjana.

Jūlija izspruka no nopietnām traumām, un tagad pa Ikšķiles ielu ies ik pa brīdim bailīgi vēršot skatu augšup.

Video: "Degpunktā" sižets

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu