Foto un video ⟩ Kazakevičs: Skaidrs, ka esam vīlušies gan spēlē, gan rezultātā

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Dainis Kazakevičs
Dainis Kazakevičs Foto: Paula Čurkste/LETA

Tā bija lieliska iespēja aizvadīt spēli ar ļoti spēcīgu pretinieku, un, ja ir bail zaudēt, nav jēgas spēlēt ar tādiem pretiniekiem, pēcspēles preses konferencē Diseldorfā pirmdien pēc zaudējuma pret Vācijas futbolistiem uzsvēra Latvijas izlases galvenais treneris Dainis Kazakevičs.

Latvijas vīriešu futbola izlase pirmdien Diseldorfā pārbaudes spēlē ar 1:7 (0:5) kapitulēja Vācijas valstsvienībai.

Latvijas izlasē savus pirmos vārtus guva Aleksejs Saveļjevs.

Tikmēr Vācijas izlasē izcēlās Robins Gozenss, Ilkajs Gindoans, Tomass Millers, Kajs Hāvercs, Seržs Njabrī, Timo Verners un Līrojs Sanē. Pretinieku vārtsargs Manuels Neiers aizvadīja savu 100.spēli valstsvienībā.

"Tā bija lieliska iespēja aizvadīt spēli ar ļoti spēcīgu pretinieku, un, ja ir bailes zaudēt, nav jēgas spēlēt ar tādiem pretiniekiem. Ja pamatsastāvā gandrīz nevienam nebija vairāk par 20 mačiem izlasē, tad jāsecina, ka pieredzes mūsu futbolistiem nav daudz. Arī šāda skarba pieredze ir pieredze. Būtiski ir no šīs spēles paņemt būtiskās mācības nākotnei. Jāsaprot, ka spēlējām pret Eiropas titulētāko komandu. Par šādas spēles aizvadīšanu nožēlot nav nekāda pamata," sarūgtināts par aizvadītā mača faktu pret vienu no Eiropas meistarsacīkšu favorītiem nebija Kazakevičs.

"Skaidrs, ka esam vīlušies gan spēlē, gan rezultātā. Par spīti vairāku pamatsastāva spēlētāju iztrūkumam cerējām izrādīt cienījamāku pretestību. Neizdevās tikt galā ar presingu mūsu laukuma tuvumā. Laukumā bija divas dažādas klases komandas, un rezultāts atspoguļo šo starpību," turpināja treneris.

Viņš uzsvēra, ka aizsardzībā bija problēmas, jo varēja redzēt, ka funkcionālajā ziņā Latvijas valstsvienība nav labākajā kondīcijā. To apliecināja arī mačs ar Lietuvu, un tas maksāja vairākus zaudētus vārtus.

Kazakevičs norādīja, ka objektīvi tādai komandai kā Latvijai piecu - sešu spēlētāju trūkums ir būtisks. Viņš skaidroja, ka, gatavojoties spēlei ar Vāciju un saprotot, kāds būs spēlētāju meistarības līmenis, tika meklēts labākais variants.

Treneris neizslēdza, ka treneru Latvijas kolektīvs kļūdījies arī ar pamatsastāva izvēli. "Tomēr Jāņa Ikaunieka, Kristera Tobera un Roberta Savaļnieka, ko gatavojām pamatsastāvam šodien, iztrūkums bija jūtams. Lai pretotos šodien, pietrūka līderu," teica Kazakevičs, atzīmējot, ka rezervisti, kas izgāja laukumā un nospēlēja ar azartu, nopelnīja plusiņus.

Treneris atzina, ka Latvijas izlase spēlēja, pārāk saudzējot pretiniekus.

"Mēs par daudz norespektējām pretiniekus - pietrūka fizisku kontaktu, devām viņiem spēlēt. Spēlējām tīrāk, sapratām pārbaudes mača statusu, taču neesmu apmierināts, jo gribējās spēlēt agresīvāk. Lielā mērā ar to arī izskaidrojams lielais rezultāts," nedaudz savādāku futbolu Kazakevičam laukumā tomēr būtu gribējies.

Zaļā gaisma šīs spēles aizvadīšanai tika dota vien pāris stundas pirms mača sākuma. Latvijas izlasē šodien tika atklāts viens pozitīvs Covid-19 gadījums, bet vēlāk veiktajos eksprestestos visi rezultāti bija negatīvi.

Stadionā, kur mājas spēles aizvada otrās bundeslīgas komanda Diseldorfas "Fortuna", pulcējās apmēram 1000 līdzjutēju.

Vācijas izlase, kas gatavojas Eiropas čempionāta finālturnīram, trešdien pārbaudes mačā cīnījās neizšķirti 1:1 ar Dāniju. Savukārt Latvija Baltijas kausa pirmajā spēlē ar 3:1 uzveica Lietuvu. Pēc pirmdienas dueļa abām izlasēm ceļi vedīs atšķirīgos virzienos - Vācija dosies uz Eiropas čempionātu, kur spēkosies ar Franciju, Portugāli un Ungāriju, savukārt Latvija lidos uz Tallinu, kur piektdien gaidāma Baltijas kausa otrā spēle.

Latvijas izlasei šajā mačā nevarēja palīdzēt Jānis Ikaunieks un Vladislavs Gutkovskis, kuri nepiedalījās arī Baltijas kausa pēdējā spēlē. Ārpus pieteikuma palika Roberts Savaļnieks.

Pēc neatkarības atjaunošanas Latvija ar Vāciju iepriekš bija tikusies vienu reizi, 2004.gada Eiropas čempionāta finālturnīra apakšgrupā Portu spēlējot neizšķirti 0:0. Pagājušā gadsimta trīsdesmitajos gados notikušajās divās pārbaudes spēlēs uzvarēja vācieši.

Vācijas izlase FIFA pasaules rangā ieņem 12.vietu, bet Latvija ir 138.pozīcijā.

Vācijas valstsvienība triumfēja 2014.gada Pasaules kausā un nākamajā Eiropas čempionātā aizkļuva līdz pusfinālam, bet pirms trim gadiem jau apakšgrupā nolika pasaules čempiones pilnvaras. Vācija ir četrkārtēja Pasaules kausa ieguvēja un trīskārtēja Eiropas čempione.

Pēc ceturtdienas mača Latvijas izlasei nākamās spēles paredzētas septembrī, kad turpināsies 2022.gada Pasaules kausa kvalifikācija.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu