"Nedomāju, ka Porziņģis vairs ilgi būs "Mavericks" komandā." Apskatnieks asi kritizē latvieša sniegumu "play-off" spēlēs (5)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Kristaps Porziņģis
Kristaps Porziņģis Foto: AP/ Scanpix

Basketbola apskatnieks Džejs Viljamss sarunā ar kolēģiem Kejšonu Džonsonu un Alanu Hānu asi kritizēja Kristapa Porziņģa sniegumu izslēgšanas spēļu sērijā pret Losandželosas "Clippers".

Naktī uz pirmdienu Kristapa Porziņģa pārstāvētā Dalasas "Mavericks" izslēgšanas spēļu sērijas septītajā un izšķirošajā mačā piedzīvoja zaudējumu pret Losandželosas "Clippers", noslēdzot savu savu sezonu.

Porziņģis šajā mačā atzīmējās ar 16 punktiem un 11 bumbām zem groziem, kas statistiski, iespējams, bija viņa labākā spēle šajā sērijā, tomēr par viņa sniegumu "play-off" cīņās latvietis lielākoties ir saņēmis kritiku.

Viens no šiem kritiķiem bija arī bijušais Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) spēlētājs Džejs Viljamss, kurš uzskata, ka Porziņģa sniegums izslēgšanas mačos nav bijis pieņemams.

"Skatoties dažas no pēdējām spēlēm... Mums pietiek! Es saprotu, ka, iespējams, pie vainas varēja būt arī treneris. Es saprotu cilvēkus, kuri saka, ka Rikam Kārlailam Porziņģi ir labāk jāizmanto. Bet pagājušajā spēlē katru reizi, kad Porziņģis saņēma bumbu, viņš to centās uzreiz nogādāt atpakaļ Dončičam," sacīja Viljamss.

"Atcerieties, kad šis maiņas darījums notika, cilvēki teica, ka Tims Hardavejs jaunākais tam tika "piemests" klāt. Tagad sāk izskatīties, ka Porziņģis ir tas spēlētājs, kuru "piemeta" klāt darījumam," piebilda apskatnieks.

Viljamss arī norādīja, ka, neskatoties uz faktu, ka komandas līderis ir Luka Dončičs, Porziņģim kā apmaksātākajam komandas spēlētājam būtu jārāda stabils sniegums izšķirošajās cīņas. Un latvietis to, pēc apskatnieka domām, neizdarīja: "Nedomāju, ka Porziņģis vairs ilgi būs "Mavericks" komandā."

Viljamsa kolēģis Hāns ieskicēja, ka Porziņģis izslēgšanas spēļu sērijā vidēji mačā izdarīja vien 10 metienus pa grozu, kamēr iepriekš minētais Hardevejs tika pie 14 metieniem spēlē: "Varbūt Kristapam nav viegli spēlēt ar Luku?"

Tomēr Hāns vēlreiz izcēla latvieša problēmas savā laukuma pusē: "Šis ir čalis, kur Kevins Durents nosauca par vienradzi. Iemesls tam bija fakts, ka Kristaps ne tikai meta pāri 20 punktiem spēlē, bet viņš spēlē caurmērā bloķēja arī vairāk nekā vienu metienu. Viņa mobilitāte aizsardzībā ir sliktā stāvoklī."

Porziņģis šajā izslēgšanas spēļu sērijā vidēji mačā izcēlās ar 13,1 punktu, 5,4 atlēkušajām bumbām, 1,3 pārķertajām piespēlēm, kā arī 0,7 bloķētiem metieniem, grozam uzbrūkot ar 47,2% precizitāti.

Komentāri (5)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu