Putina gadījumā sarunas aci pret aci ir sevišķi svarīgas, uzskata Baltais nams (2)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Džo Baidens un Vladimirs Putins.
Džo Baidens un Vladimirs Putins. Foto: AFP / Scanpix

Baltais nams uzskata Ženēvā plānoto ASV prezidenta Džo Baidena un Krievijas prezidenta Vladimira Putina tikšanos gan par svarīgu, gan nepieciešamu, pirmdien pavēstīja Baltā nama nacionālās drošības padomnieks Džeiks Salivans. Viņš arī piebilda, ka Putina gadījumā sarunas aci pret aci ir sevišķi svarīgas.

Salivans norādīja, ka Baidens tiekas ar Putinu nevis par spīti abu valstu domstarpībām, bet tieši to dēļ.

"Mēs neuzskatām tikšanos ar Krievijas prezidentu par atalgojumu. Mēs uzskatām to par nozīmīgu daļu Amerikas interešu un Amerikas vērtību aizsardzībā," paziņoja Salivans.

Pirms samita Baidens tiksies ar G7 valstu un valdību vadītājiem, NATO sabiedrotajiem un Eiropas Savienības (ES) līderiem.

"Kad prezidents Baidens nākamajā nedēļā atgriezīsies Vašingtonā, mēs uzskatām, ka būsim materiāli spēcīgākā pozīcijā, lai tiktu galā ar lielākajiem draudiem un problēmām, kuras rada šī valsts," sacīja Salivans.

Viņš arī uzsvēra, ka valdības vadītāju attiecībās nekas nevar aizstāt sarunas aci pret aci, sevišķi attiecībās ar Putinu, kuram "ir ļoti personificēts stils lēmumu pieņemšanā".

Tādēļ svarīgi, lai Baidens satiek Putinu klātienē un var skaidri izklāstīt ASV vēlmes. Sarunas aci pret aci ir arī "efektīvākais veids, kā saprast, ko nodomājusi un plāno Krievija", sacīja Salivans.

Putina un Baidena tikšanās plānota 16.jūnijā Ženēvā.

Ukrainas prezidents Volodimirs Zelenskis ASV ziņu vietnei "Axios" piektdien izteicies, ka, ņemot vērā Ukrainas konfliktu un spriedzi attiecībās ar Krieviju, viņš būtu gribējis, lai Baidens, pirms tikšanās ar Putinu, būtu apspriedies ar viņu.

Salivans pavēstīja, ka Baidens un Zelenskis pirmdien runājuši pa telefonu. Baidens sarunā uzsvēris, ka iestājas par Ukrainas teritoriālo nedalāmību un uzaicinājis Zelenski uz Balto namu.

Komentāri (2)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu