Tērvetes novadā dzērājšoferis sarīko bēgšanu no policijas. Pret viņu ierosināti septiņi administratīvā pārkāpuma protokoli

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Alkometrs.
Alkometrs. Foto: Edijs Pālens/LETA

Pirmdien, 7. jūnijā, Tērvetes novadā pēc pakaļdzīšanās aizturēts iereibis autovadītājs, pret kuru sākti septiņi administratīvā pārkāpuma protokoli, informēja Valsts policijas Zemgales reģiona pārvaldes pārstāve Dace Kalniņa.

Pirmdien neilgi pēc pusnakts likumsargi saņēma informāciju, ka automašīnas "Volkswagen Golf" vadītājs, iespējams, ir sēdies pie stūres, būdams alkohola reibumā. Minētā automašīna tika pamanīta Dobelē, taču, kad policijas amatpersonas aicināja transportlīdzekļa vadītāju apstāties, viņš nepakļāvās policistu likumīgajām prasībām un sāka bēgšanu.

Policisti, izmantojot dienesta transportlīdzekļa speciālā skaņas un gaismas signāla bākugunis, kā arī skaļruni, vairākkārt izteica prasību apturēt automašīnu, taču vadītājs ignorēja policijas darbinieku likumīgās prasības un turpināja bēgšanu.

Bēgšanas laikā viņš ārpus apdzīvotas vietas, kur atļautais braukšanas ātrums ir 90 kilometri stundā (km/h), brauca ar ātrumu 159 km/h, kā arī pārkāpa citus ceļu satiksmes noteikumus, kā, piemēram, neievēroja ceļa zīmes.

Pēc ilgstošas vajāšanas sabojāta Dobeles novada Pašvaldības policijas dienesta automašīna un ceļu satiksmes negadījumā sabojāta arī "Volkswagen Golf" priekšējā labā riepa, tāpēc vīrietis pieņēma lēmumu transportlīdzekli pamest ceļa malā un bēgšanu turpināt kājām. Operatīvi veicot meklēšanas pasākumus, tika noskaidrota autovadītāja personība, un likumsargi viņu atrada kādā degvielas uzpildes stacijā Tērvetes novadā.

Kad likumsargi 1993. gadā dzimušajam vīrietim veica alkohola pārbaudi, viņa izelpā tika konstatētas 1,18 promiles. Autovadītājs savu pārkāpumu atzina un izdarīto nožēloja.

Saistībā ar notikušo policijā ir sākti septiņi administratīvā pārkāpuma procesi. Atbilstoši Ceļu satiksmes likuma 55. panta 27. daļai par ceļu satiksmes negadījuma izraisīšanu, neievērojot drošu intervālu, var tikt piemērots brīdinājums vai naudas sods no 25 līdz 140 eiro. Šajā gadījumā administratīvā pārkāpuma procesā ir pieņemts gala lēmums un autovadītājam piemērots naudas sods 25 eiro.

Ceļu satiksmes likuma 63. panta piektajā daļā ir noteikts, ka par ceļu satiksmes negadījuma vietas pamešanu var tikt piemērots naudas sods no 70 līdz 700 eiro, kā arī transportlīdzekļa vadīšanas tiesību izmantošanas aizliegums no trim mēnešiem līdz diviem gadiem. Likumsargi arī šajā gadījumā administratīvā pārkāpuma procesā ir pieņēmuši gala lēmumu un piemērojuši 1993. gadā dzimušajam vīrietim naudas sodu 300 eiro. Savukārt par pagrieziena signāla nerādīšanu vīrietim izteikts brīdinājums.

Attiecībā uz atļautā braukšanas ātruma 90 km/h pārsniegšanu par 69 km/h autovadītājam piemērots naudas sods 360 eiro un transportlīdzekļa vadīšanas tiesību aizliegums uz sešiem mēnešiem.

Vēl vienā administratīvā pārkāpuma procesā jau ir pieņemts gala lēmums, proti, piemērots naudas sods 30 eiro saistībā ceļa zīmes "Neapstājoties tālāk braukt aizliegts" neievērošanu.

Gala lēmums nav vēl pieņemts attiecībā uz administratīvā pārkāpuma procesu par vairākkārtēju neapstāšanos pēc policijas darbinieka prasībām. Ceļu satiksmes likuma 52. panta piektajā daļā noteikts, ka par šādu pārkāpumu var piemērot naudas sodu no 1200 līdz 2000 eiro, kā arī atņemt transportlīdzekļa vadīšanas tiesības uz pieciem gadiem.

Tāpat gala lēmums vēl nav pieņemts saistībā ar transportlīdzekļa vadīšanu alkoholisko dzērienu ietekmē. Ceļu satiksmes likuma 62. panta trešajā daļā ir noteikts, ka par šādu pārkāpumu var piemērot naudas sodu no 850 līdz 1400 eiro, kā arī atņemt transportlīdzekļa vadīšanas tiesības uz trim gadiem.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu