VIDEO un AUDIO ⟩ Pasaules hokeja čempionāts ar tiesneša acīm - Latvijas līnijtiesnesis Dāvis Zunde stāsta par aizvadīto turnīru

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Portāla "Apollo" podkāsta "Kas laukumā, tas uz mēles" jaunākajā epizodē uz sarunu aicinājām Latvijas hokeja līnijtiesnesi Dāvi Zundi, lai pavērtos uz aizvadīto pasaules čempionātu no arbitra skata punkta.

Podkāsta ievadā ar viesi apspriedām aizvadīto pasaules hokeja čempionātu un viņa nokļūšanu līdz tam.

Turpinājumā pārspriedām, ko nozīmē būt gados jaunākam līnijtiesnesim, kā arī debitēt pasaules čempionāta elites divīzijā. Pats arbitrs gan atzina, ka šajā čempionātā no spēlētāju puses neesot izjutis necieņu vai mēģinājumus ietekmēt pieņemtos lēmumus.

Zunde podkāsta turpinājumā arī nedaudz ieskicēja tiesnešu darba aizkulises. Arbitriem, tāpat kā turnīrā spēlējošajām izlasēm, ir arī savi treneri, kuri pirms un pēc spēles norāda uz niansēm, kuras jāņem vērā. Tāpat tiesneši aizvada arī pietiekami garus ledus treniņus, lai uzturētu fizisko kondīciju.

Protams, šis turnīrs bijis īpašs arī tiesnešiem. Ņemot vērā epidemioloģiskos apstākļus, tiesneši bija sadalīti mazākās komandās, līdz ar to mači tika novadīti tikai kopā ar kolēģiem no iepriekš nozīmētās grupas.

Podkāsta otrajā pusē pārrunājām arī tā saucamos trenera izaicinājumus jeb tiesnešu lēmumu pārbaudīšanu, izmantojot video atkārtojumu. Piemēram, mačā starp Kazahstānu un Vāciju, kura viens no līnijtiesnešiem bija tieši Zunde, trenera izaicinājums tika izmantots divas reizes. Pie tam, abās situācijās apskatīta bija tieši epizode pie līnijas par kuru "atbildēja" tieši latviešu līnijtiesnesis.

Vaicāts par to, vai viņš šādu epizodi uzskata par savu kļūdu, tiesnesis atbildēja noliedzoši: "Es to par savu kļūdu neuzskatu. Un to arī [tiesnešu] treneri neuzskatīja par kļūdu. Čempionāta laikā bija tik daudz šo "čelendžu", un tas nav nekas tāds."

Tāpat pārrunājām, vai tiesnešiem pirms turnīra bija arī kādi konkrēti uzstādījumi, kā šo turnīru tiesāt.

Nobeigumā apspriedām tiesneša amata noslodzi un spēļu skaitu sezonas gaitā.

Audio: "Kas laukumā, tas uz mēles" epizode #22

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu