Valdība Viņķelei un viņas birojam piešķīrusi atlaišanas pabalstu teju 20 000 eiro apmērā (9)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Ilze Viņķele.
Ilze Viņķele. Foto: Evija Trifanova/LETA

Valdība lēmusi bijušajai veselības ministrei Ilzei Viņķelei (Par!) un viņas birojam līdz ar amata pienākumu pildīšanas beigšanu piešķirt kopumā 17 578 eiro, lai nodrošinātu atlaišanas pabalstu un kompensāciju par neizmantotajām atvaļinājuma dienām.

Tādējādi tika nolemts šim mērķim no valsts budžeta programmas "Līdzekļi neparedzētiem gadījumiem" piešķirt Veselības ministrijai finansējumu 17 578 eiro apmērā.

Veselības ministrijā skaidro, ka sakarā ar Ministru prezidenta Krišjāņa Kariņa (JV) 7.janvāra demisijas izteikšanu bijušajai veselības ministrei Veselības ministrijai saskaņā ar Valsts un pašvaldību institūciju amatpersonu un darbinieku atlīdzības likumu jānodrošina Viņķelei, ministres konsultatīvajām amatpersonām un parlamentārajam sekretāram (pēc tam, kad tās beigs pildīt amata pienākumus) atlaišanas pabalstu izmaksa, kā arī kompensācijas izmaksa par neizmantoto atvaļinājumu.

Tādējādi Veselības ministrijas budžetā rodoties neparedzēti papildu izdevumi, kas saistīti ar darba samaksu un darba devēja valsts sociālās apdrošināšanas obligātajām iemaksām.

No šīs summas 6298,63 eiro paredzēti kā kompensācija par neizmantotajām atvaļinājuma dienām, 7924 eiro - kā atlaišanas pabalsts, un 3355,12 eiro - kā darba devēja valsts sociālās apdrošināšanas obligātās iemaksas.

Jau vēstīts, ka pirmajā iepirkumā, līdz 2020.gada 19.novembrim, Latvija varēja pieteikties līdz 860 000 "Pfizer" vakcīnu devām, bet faktiski tika pieņemts lēmums par 97 500 iepirkšanu. Nākamajā kārtā, kad tika piedāvātas 430 000 šī ražotāja vakcīnu devas, Latvija pieteicās uz 100 000 devu.

Sakarā ar šiem notikumiem vēlāk Kariņš pieprasīja Viņķeles demisiju. Tāpat arī sekoja divas dienesta pārbaudes par citu veselības resora amatpersonu iesaisti un atbildību šajos iepirkumos.

Komentāri (9)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu