Pārskatīs esošos vakcinācijas motivēšanas pasākumus. Apsvērs arī balvu piešķiršanu (4)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Vakcinācija. Ilustratīvs attēls.
Vakcinācija. Ilustratīvs attēls. Foto: @insta_photos/Shutterstock.com

Veselības ministrs Daniels Pavļuts norādīja, ka šobrīd tiek plānots pārskatīt esošo vakcinācijas pret Covid-19 motivēšanas pasākumu klāstu.

Politiķis sacīja, ka ar jaunajiem pasākumiem, plānots "iet tuvāk cilvēkiem". Proti, iecerēts plašāk nekā līdz šim piekopt izbraukuma vakcināciju, tostarp piedāvājot mājās vakcinēties arī senioriem. Tāpat, pēc Pavļuta paustā, šobrīd šajā sakarā norit aktīvs darbs ar pašvaldībām.

Reizē plānots arī aktīvāk sadarboties ar Izglītības un zinātnes ministriju, lai kopā ar skolām sekmētu vakcināciju izglītības iestādēs, kas savukārt nodrošinātu, ka līdz jaunā mācību gada sākumam pēc iespējas vairāk skolotāju un bērnu būtu saņēmuši vakcīnas aizsardzību.

"Vienlaikus mēs izvērsīsim plašāku, niansētāku un uz mērķgrupām orientētāku pasākumu kopu," atklāja ministrs, piebilstot, ka arī tiks uzklausīti citu ministriju priekšlikumi par motivēšanas pasākumiem, kuru vidū varētu arī apsvērt balvu ieviešanu. Tādējādi, kā atzīmēja politiķis, jebkuras metodes, kas citviet pasaulē sekmē vakcināciju, tiks izvērtētas arī Latvijas kontekstā.

Vaicāts par pašreizējiem plāniem sakarā ar vakcinācijas avīzi, kuru vēl pirms pāris mēnešiem bija plānots izgatavot, politiķis atklāja, ka šobrīd to tomēr neplāno ieviest. "Mēs drukājam daudz un dažādus materiālus, arī dažādās valodās, un tos mēs izplatām caur vakcinācijas punktiem sadarbībā ar pašvaldības iestādēm, kā arī citos veidos, lai iedzīvotājiem būtu reāla, ērta iespēja šos materiālus saņemt," piebilda Pavļuts.

Sakarā ar pašreizējo pirmo vakcīnas devu saņēmēju skaita kritumu, aģentūrai LETA arī Vakcinācijas projekta nodaļā apstiprināja, ka, pēc pēdējo nedēļu tendenču analīzes, jau tagad tiek strādāts pie jaunas pieejas ieviešanas, "kurā būtiskākais rīcības modelis būs vakcinācijas pakalpojuma sniegšana, maksimāli pietuvinot to cilvēka ikdienas gaitām".

Tāpat, pēc nodaļā paustā, jau tuvākajā laikā plānotas vairākas komunikāciju kampaņas un tiek izstrādāta motivēšanas programma.

Jau ziņots, ka aizvadītajā nedēļā vēl vairāk samazinājies to cilvēku skaits, kas saņēmuši pirmo poti pret Covid-19, lai gan papildus tam rekordliels cilvēku skaits saņēmis otro poti, liecina Nacionālā veselības dienesta (NVD) apkopotie jaunākie dati.

Nedēļā no 31.maija līdz 6.jūnijam pie pirmās potes pret Covid-19 tikuši 23 957 cilvēki, bet pie otrās - aptuveni trīsreiz vairāk jeb 76 948 cilvēki. Nevienā citā nedēļā iepriekš tik daudz otro pošu pret Covid-19 nav injicēts. Vēl 7654 personas pagājušajā nedēļā vakcinētas ar "Johnson & Johnson" poti, kurai nepieciešama tikai viena deva, kas ir nedaudz mazāk par pagājušajā nedēļā šī ražotāja vakcīnu saņēmušo cilvēku skaitu.

Kopumā pirmās potes pret Covid-19 saņēmēju skaits nedēļas griezumā samazinās, jo nedēļā no 17.maija līdz 23.maijam pirmo poti saņēma 44 136 cilvēki, bet nedēļā no 24.maija līdz 30.maijam - 36 238 cilvēki. Tāpēc aizvadītajā nedēļā potēšanas pret Covid-19 intensitāte bijusi apmēram par 5% zemāka nekā nedēļu iepriekš, kad tika savakcinēti 115 404 cilvēki.

Komentāri (4)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu