KHL regulārajā sezonā komandas aizvadīs pa 56 mačiem

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: DINAMO RIGA

Nākamajā Kontinentālās hokeja līgas (KHL) regulārajā čempionātā Rīgas "Dinamo", tāpat kā pārējās līgas vienības, aizvadīs pa 56 spēlēm, kas ir par četrām mazāk nekā pagājušajā sezonā, otrdien paziņoja līgas preses dienests.

Jaunā KHL sezona sāksies 1.septembrī ar šīs sezonas Gagarina kausa finālistu cīņu.

Tajā tiksies un par Atklāšanas kausu cīnīsies Gagarina kausa ieguvēja Latvijas hokeja izlases galvenā trenera Boba Hārtlija vadītā Omskas "Avangard" un Maskavas CSKA komanda, kurā par vārtsargu treneri strādā Sergejs Naumovs.

Otrdien līgas prezidenta Alekseja Morozova un klubu vadības tikšanās pirms sezonas noslēguma pasākuma, kurā tika akceptēti gan kalendāra principi, gan apspriesti citi jautājumi nākamās sezonas kontekstā.

Pirmais čempionāta posms noslēgsies 2022.gada 1.martā. Pekinas olimpisko spēļu dēļ pauze čempionātā būs 31 diena, tomēr februāra beigās komandas aizvadīs pa četriem mačiem.

Ņemot vērā spēļu dienu skaita samazinājumu, salīdzinot ar iepriekšējām sezonām, katras komandas aizvadīto maču skaits ir samazināts līdz 56 (46 spēles divu apļu turnīrā ar visu dalībnieku līdzdalību un desmit papildu spēles katras konferences ietvaros).

Nolemts, ka izslēgšanas spēļu pirmajā kārtā komandas aizvadīs sadubultotās spēles.

Izmaiņas, sākot ar 2021./2022.gada sezonu, būs komandu ierindošanā KHL pamatturnīra konferenču tabulās. Konferencēs komandas vietas ieņems, neraugoties uz vietām atsevišķās divīzijās. Par šīm izmaiņām nobalsoja lielākā daļa klubu.

Hokeja laukuma ledu pirms pēcspēles metienu sērijas tagad tīrīs ledus apkopes komanda, nevis ledus kombains, kā tas bija iepriekš. Šo izmaiņu mērķis ir samazināt kopējo spēles laiku.

Sezonas laikā katram klubam ir tiesības īrēt un izīrēt četrus hokejistus - trīs vecumā līdz 22 gadu vecumam un vienu - līdz 24 gadu vecumam. Līga sola ieviest arī apslēpto nomas līgumu novēršanas mehānismu.

Vēl paredzēts, ja KHL klubs un hokejists kāda iemesla dēļ priekšlaicīgi pārtrauc līgumu un hokejists tajā pašā sezonā noslēdz līgumu ar citu KHL klubu, tad klubam, kurš iepriekš lauza līgumu, nav tiesību slēgt jaunu līgumu ar šo hokejistu līdz nākamās sezonas 1.novembrim.

Tāpat plānots turpināt cīņu ar Covid-19 izplatību, kam pirms šīs sezonas tika izstrādāts speciāls Covid-19 protokols. Nākamajai sezonai būs jauna tā versija.

Pateicoties Covid-19 ierobežojošajiem pasākumiem, bez pārtraukuma tika aizvadīts pamatturnīrs un izslēgšanas spēles. Čempionāta laikā tika veikti gandrīz 135,5 tūkstoši testu, bet līgā saslima aptuveni 30% no visiem hokejistiem (1377 cilvēki).

Sanāksmē tika atzīmēti pozitīvie "algu griestu" ieviešanas rezultāti. 2020./2021.gada sezona bija pirmā, kad KHL bija spēkā stingrs algu ierobežojums. Tiek ziņots, ka visi klubi to ievēroja, un algu starpība bagātākajos un nabadzīgākajos līgas klubos samazinājās no septiņām līdz četrām reizēm, kopējam algu apmēram līgā samazinoties par 21%.

Tika uzsvērts arī, ka 2020./2021.gada sezonā līgā nebija neviena dopinga lietošanas gadījuma, kaut gan no 2020.gada septembra līdz 2021.gada aprīlim sadarbībā ar Starptautisko Hokeja federāciju (IIHF) tika veiktas 415 pārbaudes.

Rīgas "Dinamo" šīs sezonas pamatturnīrā izcīnīja 28 punktus 60 spēlēs, ieņemot pēdējo vietu līgā un Gagarina kausā neiekļūstot jau septīto sezonu pēc kārtas.

Aizvadītajā sezonā KHL čempionātā piedalījās 23 komandas - 11 Rietumu un 12 Austrumu grupās. Regulārajā čempionātā katra komanda aizvadīja pa 60 spēlēm, pēc kurām pa astoņiem labākajiem katras grupas klubiem iekļuva Gagarina kausa izcīņā.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu