FOTO ⟩ Muita aizturējusi vairāk nekā 17 000 viltotas preces, kas paredzētas boksam un riteņbraukšanai

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Valsts ieņēmumu dienests

Valsts ieņēmumu dienesta (VID) Muitas pārvaldes amatpersonas, pamatojoties uz aizdomām par intelektuālā īpašuma tiesību pārkāpumu, aizturējušas 17 473 vienības dažādu sporta preču, kas paredzētas boksam un riteņbraukšanai, aģentūrai LETA pavēstīja VID pārstāvji.

Uz precēm bez tiesību īpašnieka atļaujas izmantots logotips, kas aizsargāts ar figuratīvo "Chicago Bulls" preču zīmi, tādējādi pārkāpjot intelektuālā īpašuma tiesības.

Veicot sporta ekipējuma kravas muitas kontroles pasākumus, Rīgas brīvostas muitas kontroles punkta muitas amatpersonas konstatējušas kopumā 17 473 preces - boksa cimdus, ķiveres, zobu aizsargkapes, jostas, maisus, riteņbraucēju cimdus un citas, uz kurām bez tiesību īpašnieka atļaujas izmantots buļļa galvas logotips, kas aizsargāts ar Eiropas Savienībā (ES) reģistrēto "Chicago Bulls" preču zīmi.

Krava bija ievesta no Pakistānas un to bija paredzēts nosūtīt saņēmējam Krievijā.

VID Muitas pārvalde ir saņēmusi tiesību īpašnieka pārstāvja atzinumu, ka uz minētajām precēm bez tiesību īpašnieka atļaujas izmantota "Chicago Bulls" preču zīme un tādējādi ir pārkāptas intelektuālā īpašuma tiesības. Logotipā izmantotais buļļa galvas attēls ir sajaucami līdzīgs ES reģistrētajai un aizsargātajai preču zīmei. Atbilstoši regulējumā noteiktajam preču zīmes īpašniekam ir tiesības neļaut šādas preces ievest ES vai vest tranzītā cauri ES.

2021.gada pirmajos piecos mēnešos VID Muitas pārvaldes amatpersonas 165 gadījumos kravās un pasta sūtījumos konstatējušas viltotas preces. Kopumā konstatētas 122 856 vienības viltotu preču.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Tēmas

Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu