Vairāki tirdzniecības centri Rīgā pauduši gatavību savās telpās izveidot vakcinācijas punktus pret Covid-19 (3)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Ilustratīvs attēls.
Ilustratīvs attēls. Foto: Zane Bitere/LETA

Vairāki tirdzniecības centri Rīgā ir gatavi savās telpās ierīkot vakcinācijas pret Covid-19 punktus, tomēr ne visi to plāno darīt.

Tirdzniecības centra "Alfa" vadītāja Liene Apine aģentūrai LETA sacīja, ka "Alfa" ir atbildīgs tirdzniecības centrs, tādēļ izprot, ka ātrākais veids, kā uzlabot sabiedrības kopējo veselību un veicināt vakcinēto cilvēku skaita pieaugumu, ir izvietot vakcinācijas centrus vietās, kur pulcējas daudz cilvēku. "Tāpēc šobrīd esam uzsākuši sarunas par iespējām izvietot vakcinācijas punktu arī tirdzniecības centra "Alfa" telpās," teica Apine.

Tirdzniecības centra "Origo" apsaimniekotāja "Linstow Baltic" komercdirektore Evija Majevska aģentūrai LETA pastāstīja, ka "Origo" pārstāvji ir piedalījušies sarunās ar Veselības ministriju, kuru laikā pauduši gatavību ierīkot vakcinācijas punktu "Origo" telpās.

"Ņemot vērā to, ka "Origo" atrodas pašā Rīgas centrā un tas ir savienots ar Rīgas Centrālo staciju, vakcinācijas punkts būtu ērti un vienkārši sasniedzams ne tikai Rīgas iedzīvotājiem, bet arī cilvēkiem, kuri ierodas galvaspilsētā ar sabiedrisko transportu. Vienlaikus mūsu rīcībā ir plašas telpas, tādejādi varam pilnībā nodrošināt visas nepieciešamās prasības vakcinācijas punkta ierīkošanai un tā apmeklētāju uzņemšanai," teica Majevska.

Arī tirdzniecības centra "Olimpia" administrācijā aģentūrai LETA apliecināja, ka tirdzniecības centra pārstāvji ir interesējušies par iespēju savās telpās ierīkot vakcinācijas punktu. Par šo jautājumu "Olimpia" ir sazinājusies ar Nekustamo īpašumu attīstītāju aliansi caur kuru notiek komunikācija. "Ir jāņem vērā, ka ir virkne nosacījumu, lai tas būtu iespējams noorganizēt, tāpēc šobrīd skatāmies, vai mūsu telpas un iespējas atbilst, lai varam iesaistīties šajā vakcinācijas procesā," pauda "Olimpia" pārstāvji.

Vienlaikus tirdzniecības centru "Spice" un "Spice Home" mārketinga vadītāja Linda Kalniņa aģentūrai LETA norādīja, ka, ņemot vērā valstī noteiktos tirdzniecības ierobežojumus, kas tirdzniecības centros ļauj atrasties ierobežotam cilvēku skaitam, "Spice" nevēlas radīt papildus pulcēšanās riskus.

"Šobrīd mūsu prioritāte ir nodrošināt mūsu klientiem un darbiniekiem visu nepieciešamo maksimāli drošā vidē," uzsvēra Kalniņa.

Jau vēstīts, ka apņēmību savās telpās ļaut ierīkot vakcinācijas punktus pauduši tirdzniecības centri "Domina Shopping", "Galleria Riga", "Rīga Plaza", "Galerija Rīga", savukārt tirdzniecības centra "Akropole" telpās veikt vakcināciju pret Covid-19 jau ir iespējams - to nodrošina tirdzniecības centrā esošais vakcinācijas kabinets "Veselības centrs 4" filiālē. Tiek izskatīta iespēja "Akropole" telpās izvietot vēl vienu vakcinācijas punktu.

Ziņots arī, ka vakcinācijas pret Covid-19 punkti tirdzniecības centros varētu pakāpeniski sākt darboties no 16. jūnija, otrdien valdības sēdē informēja veselības ministrs Daniels Pavļuts (AP).

Plānots, ka vakcinācijas punktu darbības laiks būs līdz šī gada 31. decembrim.

Komentāri (3)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu