"Tu neesi sasodīts "jūtūberis"." UFC prezidents asi kritizē cīkstoņu prasības pēc lielākas algas (4)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Deina Vaits
Deina Vaits Foto: Reuters/ScanPix

UFC prezidents Deina Vaits nesenā sarunā ar sporta ziņu mediju TSN pauda visai asu kritiku par cīkstoņu prasībām pēc lielākas algas dienas.

Aizvadītajā nedēļas nogalē boksa cīņu aizvadīja "jūtūberis" Logans Pols un leģendārais bokseris Floids Meivezers. Tiek ziņots, ka Pols par konkrēto cīņu saņēma aptuveni 20 miljonus ASV dolāru lielu honorāru. 

Šādas summas UFC cīkstoņiem ir neiedomājamas. Pat organizācijas absolūti lielākā superzvaigzne Konors Makgregors par savu pēdējo cīņu pret Dastinu Porjē tiešajā algā no UFC saņēma vien aptuveni piecus miljonus ASV dolāru. Tikai retais UFC cīkstonis par cīņu no UFC saņem summu, kas rakstāma ar septiņiem cipariem.

Sašutumu par savu algu paudis arī bijušais UFC vidēja svara titula pretendents Paulo Košta, kurš norādīja, ka vēlas saņemt "jūtūberu" algu. Tāpat neizpratni par algu atšķirību paudis arī UFC smagā svara čempions Fransiss Nganū, savā "Twitter" kontā uzdodot jautājumu: "Ko mēs darām nepareizi?"

Tāpat UFC jau vairāk nekā gadu nespēj vienoties ar bijušo pirmā smagā svara čempionu un vienu no visu laiku labākajiem cīkstoņiem Džonu Džounsu.

Vaits minētajā intervijā sev ierastajā, skarbajā manierē, kas brīžiem robežojas ar diktatorisku attieksmi, reaģēja uz Koštas vēlmi saņemt "jūtūberu" algu.

"Klausies, tev nav jācīnās. Man tev gada laikā ir jāpiedāvā trīs cīņas. Tā ir ar visiem cīkstoņiem. Es tev piedāvāju trīs cīņas, bet tev tās nav jāaizvada. Nav nekādu problēmu," sacīja Vaits.

Nav šaubu, ka "jūtūberi", par kuriem runā Košta un citi cīkstoņi, prāvās algas dienas saņem ne jau savu cīņas sporta prasmju dēļ. Šie puiši jau sen ir uzbūvējuši savu brendu, kas sponsoriem un mārketinga iespējām ir daudz pievilcīgāks. Vaits norādīja, ka Koštam vajadzējis darīt to pašu.

"Tev vajadzēja sākt "YouTube" karjeru, kad tev bija 13 gadi un uzbūvēt savu vārdu, brendu un visu pārējo. Tad tu būtu aizvadījis šo cīņu. Bet tu to nedarīji. Tu neesi sasodīts "jūtūberis". Tu esi cīkstonis un tas ir tas, ko tu dari, lai nopelnītu iztiku. Vai arī nē. Tā ir tava izvēle. Tu neesi pozīcijā, lai runātu par apjomīgām summām pēc savas pēdējās cīņas. Tu vari cīnīties vai necīnīties. Kad tu būsi gatavs [atgriezties oktagonā], paziņo man par to," agresīvi noskaņots bija Vaits.

Košta savu pēdējo cīņu aizvadīja aizvadītā gada septembrī, kad viņš ar otrā raunda tehnisko nokautu piedzīvoja bezierunu zaudējumu pret pašreizējo vidēja svara čempionu Izraelu Adesanju. Pie tam, Koštas angļu valoda nav pašā augstākajā līmenī, kas nozīmē, ka arī pirms cīņu preses konferenču potenciāls ir ierobežots.

Līdz ar to, var saprast cīkstoņu sašutumu un vēlmi nopelnīt vairāk, redzot, kādas summas saņem "jūtūberi", kuri savā profesionālajā karjerā ir aizvadījuši mazāk nekā piecas cīņas. Tajā pašā laikā pavisam noteikti saprotama ir arī Deinas Vaita nostāja, ja runa ir par cīkstoņiem, kuri nav populāri visā pasaulē.

Komentāri (4)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu