Futbola tiesnesis, kurš piedalījās "Ventspils" mačā, saņem bargu diskvalifikāciju

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Ventspils futbolisti
Ventspils futbolisti Foto: Elvis Žaldaris

Eiropas Futbola federāciju asociācija (UEFA) uz desmit gadiem diskvalificējusi Krievijas tiesnesi Sergeju Lapočkinu, kurš nav ziņojis par mēģinājumu ietekmēt rezultātu Eiropas līgas mačā ar Latvijas komandas "Ventspils" dalību, trešdien ziņo Krievijas tīmekļa vietne "championat.com".

Par sankcijām pret tiesnesi Lapočkinu paziņoja Krievijas Futbola savienības (RFS) tiesnešu komitejas vadītājs Ašots Hačaturjancs.

"Lapočkins uz desmit gadiem ir atstādināts no futbola aktivitātēm," sarunā ar tīmekļa vietnes korespondenti Arinu Lavrovu sacīja Hačaturjancs. "Viņš pieļāva kļūdu. Bija kontaktēšanās ar klubu, par ko viņš neziņoja. Cilvēks, kurš gribēja viņu iesaistīt koruptīvā darījumā, tika noķerts."

Hačaturjancs arī paziņoja, ka "ar lielu varbūtības pakāpi tiesnesis nav iesaistīts tajā, par ko viņu apsūdz".

"championat.com" atgādina, ka 2020.gadā tika informēts, ka krievu soģis, kurš tiesāja vienu no Maskavas "Spartak" mačiem, varētu būt iesaistīts totalizatora likmju ietekmēšanā. Tika ziņots, ka tas varētu būt Lapočkins.

2021.gada pavasarī UEFA ierosināja disciplinārlietu pret Lapočkinu, balstoties uz trim iespējamiem pārkāpumiem par dalību spēles rezultāta ietekmēšanā. Tobrīd tiesnesim tika piespriesta 90 dienu diskvalifikācija, kas stājās spēkā 25.martā.

Krievijas laikraksts "Sport Express" ziņoja, ka diskvalifikācija Lapočkinam piespriesta, jo viņš nav ziņojis, ka tiesnesim piedāvāts ietekmēt rezultātu 2018./2019.gada UEFA Eiropas līgas kvalifikācijas otrajā kārtā.

Lieta ierosināta par spēli, kurā Latvijas klubs "Ventspils" 2018.gada 26.jūlijā mājās ar 0:1 zaudēja Francijas komandai Bordo "Girondins". Maču toreiz pārraudzīja Krievijas tiesnešu brigāde, kuras galvgalī bija Lapočkins.

Tikmēr "Sport24.ru" vēstīja, ka lieta ierosināta pēc tam, kad UEFA no Latvijas varasiestādēm saņēma informāciju par saraksti starp Lapočkinu un kādu no krimināllietā iesaistītajām personām.

Lapočkinam Starptautiskās Futbola federāciju asociācijas (FIFA) tiesneša kvalifikācija ir kopš 2013.gada. Viņš pārsvarā ir tiesājis Krievijas premjerlīgas spēles.

Krievijas mediji pavasarī gan nenorādīja, uz kuru komandu krīt aizdomas par mēģinājumu ietekmēt spēles rezultātu, taču minētajā UEFA Eiropas līgas sezonā par aizdomīgu tika atzīta cita spēle ar "Ventspils" vienības dalību. "Ventspils" komanda pēdējos gados vairākkārt minēta saistībā ar spēļu rezultātu ietekmēšanu, taču kluba vaina aizliegtās darbībās nav pierādīta.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu