VIDEO ⟩ Ventspilī ļaundaris sadūris riepas vairāk nekā 50 automašīnām (3)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Ilustratīvs attēls.
Ilustratīvs attēls. Foto: andrekoehn/Shutterstock.com

Darbdienas rīts, Ventspils, daudzstāvu dzīvojamo namu masīvs Ugāles ielā. Cilvēki viens pēc otra atstāj mitekļus, lai dotos savās ikdienas gaitās. Pirmais mērķis – nokļūt līdz automašīnai. Taču visi kā viens paliek ar plaši atplestām mutēm, jo aizbraukt nekur neizdosies. Kāds pa nakti pamatīgi apskādējis lērums automašīnu riepu, vēsta raidījums "Bez Tabu".

Drīz vien pēc notikušā Ventspili pāršalc vēsts, ka kopumā caurdurtas pat vairāk nekā 50 automašīnu riepu. Turklāt daži no cietušajiem transportlīdzekļu saimniekiem par riepu stāvokli uzzina tikai pēc vairāku kilometru gara izbrauciena.

Tā tas notika ar Indras ģimeni. Vīrs devās uz pilsētas centru, atgriezās, tikai tad atskārta, ka visas četras riepas ir mīkstas.

"Citam, kam nepaspēja, varbūt ir viena. Bet principā vienkārši iets pēc kārtas un durts visiem. Sākumā ar nazi, pēc tam ar kādu citu asu priekšmetu. Mums dūra ar īlenu. Visas četras sadūra. Tur noteikti ir kaut kāds noteikts veselības stāvoklis vai vielu ietekmē. Tam taču ir nepieciešams tāds spēks," sacīja Baiba.

Auto jomas eksperts Uģis Vītols piekrīt Baibai, ka caurdurt jau vienu riepu ir nepieciešams lietot gana daudz enerģijas, kur nu vēl izdarīt to vairāk nekā 50 automašīnām, kas kopskaitā ir vairāk nekā 200 riepu. Un tikai liels brīnums pasargāja šoferus un pasažierus no vēl nopietnākām sekām.

Pie viena no dzīvokļiem tieši uz Ugāles ielas stāvlaukuma pusi ir izvietota videonovērošanas kamera, kas šoreiz attaisnoja tās mērķi. Ļaundaris ap plkst. 01.30 ieradies, lai aplūkotu potenciālā nozieguma vietu.

Vēl pēc brīža noziedznieks ar auksto ieroci rokās arī uzsāka riepu duršanas maratonu. Ugāles ielā raidījums sastapa Oskaru, kurš ir viens no retajiem veiksminiekiem – ventspilnieka automašīna palika neskarta.

Oskars ne tikai izspruka cauri sveikā, bet arī palīdzēja notvert iespējamo vainīgo. Proti, tieši Oskara izvietotajā videonovērošanas kamerā arī tika fiksēts noziegums.

Cietušie smej, ka to visu organizējis kāds autoevakuatoru uzņēmums un riepu serviss, lai piesaistītu klientus. Likumsargi gan bez lieka humora steigšus ķērās klāt īpašai operācijai.

"13. maijā uz aizdomu pamata par noziedzīga nodarījuma izdarīšanu Ventspils pilsētas pašvaldības policija sadarbībā ar Valsts policiju aizturēja vīrieti. Minētais vīrietis iepriekš ir nonācis policijas redzeslokā par administratīviem pārkāpumiem. Šobrīd vīrietis ar policiju sadarbojas nelabprāt – proti, viņš nerunā par šo notikumu, un, ja arī runā, tad visu noliedz. Taču mums ir pietiekams pamats atzīt vīrieti par aizdomās turēto – tātad šāds statuss viņam ir kriminālprocesā, un ir noteikts arī drošības līdzeklis – nodošana policijas uzraudzībā, proti, nakts laikā ir jāatrodas savā dzīvesvietā un jāpiesakās policijas iecirknī noteiktos laikos, ko vīrietis ievēro," norādīja Valsts policijas pārstāve Madara Seršņova.

Kopumā līdz šim brīdim policijā ir vērsušies 40 automašīnu īpašnieki, kuru automašīnām tika sadurtas riepas, taču tikai aptuveni puse no viņiem ir vēlējušies kriminālprocesa uzsākšanu – pārējiem ir KASKO apdrošināšanas, un policijā viņi vērsās informācijas nolūkā.

Šobrīd Valsts policijā par notikušo turpinās izmeklēšana kriminālprocesā par 18 automašīnu riepu saduršanu.

Saskaņā ar Krimināllikumu par svešas mantas tīšu iznīcināšanu vai bojāšanu soda ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz diviem gadiem vai ar īslaicīgu brīvības atņemšanu, vai ar piespiedu darbu, vai ar naudas sodu. Pierādījumu esot gana, lai vaininieks saņemtu sodu, iespējams, pat cietumsodu.

Baibas un vēl citu cietušo gadījumā gan nedaudz tomēr paveicās, proti, automašīnai bija KASKO apdrošināšana.

Video: "Bez Tabu" sižets

Komentāri (3)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu