"Mēģinājumi, izrādes bez skatītājiem." Aktrise Elīna Vāne par darbu teātrī pandēmijas laikā

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktieri Elīna Vāne (no kreisās), Imants Strads un Ieva Puķe .
Aktieri Elīna Vāne (no kreisās), Imants Strads un Ieva Puķe . Foto: Ieva Leiniša/LETA

Valmieras teātra aktrise Elīna Vāne un Dailes teātra aktieris Imants Strads raidījumu "Bez Tabu" uzņem savās mājās, Valmierā. Pāris dalās spilgtajās atmiņās par notikušo pērnā gada pavasarī, kad pandēmija sākās Latvijā.

Kopš aizvadītā gada oktobra teātra aktieri ar skatītājiem nav tikušies. Viņu darbs gan neapstājās, izrādes tiek spēlētas bez skatītāju klātbūtnes.

"Kārtīgi strādājām. Mēģinājumi, izrādes bez skatītājiem. Viss tieši tāpat, bet bez skatītājiem. Tūlīt būs jau 20 gadi kopš strādāju teātri. Pēkšņi pamanu reakciju no publikas, tiem teātra darbiniekiem, kuri sēž zālē. Izrādās, ka par gadu ir atrasts no tā. Iestājās pat mulsums. Kad būs pilna zāle, būs interesanti spēlēt," stāsta aktrise.

Aktieri piedalījušies arī dažādos projektos. Darba apjoms krasi nesamazinājās, tomēr Imants Strads norāda, ka nedaudz bija iespēja izkļūt no ”vāveres riteņa” un nedaudz rast laiku arī sev.

Valmieras teātris lēmis uz pirmo izrādi sestdien aicināt mediķus, kuri cīnījušies un joprojām cīnās par ikviena iedzīvotāja veselību un dzīvību. Jau nākamnedēļ vairāki Latvijas teātri vērs durvis vakcinētiem skatītājiem.

"Par laimi, no 15. jūnija ir atļauts spēlēt izrādes vakcinētiem skatītājiem, mēs to metamies darīt. Šī ir pēdējā iespēja redzēt izrādes Valmieras teātra lielajā zālē pirms rekonstrukcijas, kas beigsies 2022. gada beigās. Pa to laiku viesosimies Dailes teātri, braukāsim apkārt. Spēlēsim arī Apaļajā zālē, kas rekonstrukcijas laikā būs atvērta. Tas ir sarežģīti spēlēt tukšai zālei. Tikšanās ar skatītāju pilnā, puspilnā zālē būs emocionāls, saviļņojošs mirklis," stāsta Valmieras teātra direktore Evita Ašeradena.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu