Daļa atrakciju parku pauž gatavību atsākt darbu jaunnedēļ

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Ilustratīvs attēls.
Ilustratīvs attēls. Foto: OneWellStudio/Shutterstock

Daļa atrakciju parku gatavi darbu atsākt pēc 15. jūnija, kad spēkā stāsies jaunie ierobežojumi.

Atpūtas parka "Rāmkalni" pārstāvji aģentūrai LETA norādīja, ka parks atbalsta iniciatīvu atvērt ar izklaidi saistītos pakalpojumus, īpaši, kas paredzēti visu vecumu bērniem. "Rāmkalni" apmeklētājus gatavi uzņemt no nākamās otrdienas, nodrošinot visus parkā pieejamos pakalpojumus.

Atpūtas parka pārstāvji skaidroja, ka pašlaik paredzams, ka nebūs problēmu arī ar darbinieku nodrošināšanu, lai pilnvērtīgi sāktu darbu vasaras sezonā.

Tāpat no nākamās otrdienas apmeklētājus uzņems arī atrakciju parks "Annels" "Lido" Atpūtas centrā Rīgā, norādīja "Lido" pārstāvji.

Savukārt "Līvu akvaparka" pārstāvji skaidroja, ka vēl nav zināms, kad ūdens atrakciju parks varētu tikt atvērts apmeklētājiem. Kā jebkurš uzņēmums arī "Līvu akvaparks" pirmās vēsmas par darbības atsākšanu uztver pozitīvi, reizē akvaparka pārstāvji vēl gaida "konkrētus nosacījumus" darbības atsākšanai.

Kā ziņots, Ministru kabinets ceturtdien atbalstīja Ekonomikas ministrijas (EM) priekšlikumu no otrdienas, 15. jūnija, atļaut āra izklaides pasākumus un atrakcijas.

Atbalstītie grozījumi paredz, ka turpmāk varēs sniegt arī individuālos ar izklaidi saistītus pakalpojumus, piemēram, atrakcijas, karuseļus, rodeļus, lai padarītu pakalpojumus pieejamus visu vecumu bērniem.

Tāpat nākamnedēļ būs atļauts sniegt individuālos saimnieciskos pakalpojumus, kas saistīti ar āra atrakcijām, tostarp akvaparkos, izklaides un atrakciju centros, batutu parkos, ja tiek ievērotas epidemioloģiskās drošības prasības, proti, saimniecisko pakalpojumu sniegšanas vietas klātienē ārā sāk ne agrāk kā plkst.6 un beidz ne vēlāk kā plkst.22.

Apmeklētājiem un darbiniekiem būs jālieto mutes un deguna aizsegi, izņemot bērnus līdz septiņu gadu vecumam, vietās, kur ir intensīva cilvēku plūsma.

Šajās izklaides vietās pirms un pēc inventāra lietošanas tie būs jādezinficē.

Tāpat āra izklaides un atrakciju vietās vienai personai būs jānodrošina ne mazāk kā 20 kvadrātmetru no publiski pieejamās teritorijas platības.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu