"Neizcep savu suni!" Veterinārārsti uzsver, ka pat 15 minūtes auto mīlulim var būt izšķirošas

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Ilustratīvs attēls.
Ilustratīvs attēls. Foto: Nadya Chudina/Shutterstock

"Neizcep savu suni!" – ar šādu vēstījumu veterinārārsti vēršas pie suņu īpašniekiem, kuri vasarā atstāj savus četrkājainos draugus automašīnā. Pat 15 minūtes spēkratā mīlulim var būt izšķirošas, vēsta raidījums "900 sekundes".

Annas mīlulis Kims ir laimīgs – viņa pūkaina spalva nesen palika suņu frizētavā, un tagad viņš var baudīt vasaru. 

"Ir cilvēki, kuri atstāj savus suņus mašīnā saules pusē, bet paši kafejnīcā uz terases sēž un priecājas par dzīvi. Un kas tad sanāk? Suņi cieš no tā, ir tādi, kas arī saules dūrienu dabū," savos novērojumos dalās suņa saimniece Anna.

Arī labradora Gerdas saimniece Jeļizaveta, pat staigājot šajās dienās, ārā ņem līdzi bļodu ar ūdeni.

Ja ārā ir +20 grādu, mašīna, stāvot saulē, 10 minūšu laikā uzkarst līdz 30 grādiem. Stāvošā automašīnā, pat ja tā ir novietota koka paēnā, karstā dienā izveidojas siltumnīcas efekts. Arī nedaudz pavērti logi situāciju neuzlabo.

"Organisms zaudē šķidrumu, sabiezinās asinis, ir trombu risks, no tā attiecīgi seko dažādi bojājumi aknām, nierēm, smadzenēm… Ja ar bojātām nierēm vai aknām dzīvot var, tad ar bojātām smadzenēm dzīvot ir nereāli… Bojājumi var būt ļoti smagi un pat letāli. Nav tā, ka jānosēž stundām. Reizēm tas var būt 15-20 minūtes," norāda diennakts veterinārās klīnikas "Kavet" veterinārais ārsts Mikus Jakobsons.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu