ĀM nosoda Maskavas tiesas lēmumu Navaļnija vadīto nevalstisko organizāciju atzīšanu par ekstrēmistiskām (2)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Navaļnija fonda advokāts Ivans Pavlovs pēc tiesas sēdes.
Navaļnija fonda advokāts Ivans Pavlovs pēc tiesas sēdes. Foto: AP/Scanpix

Ārlietu ministrija (ĀM) nosoda Maskavas tiesas lēmumu atzīt Krievijas opozīcijas politiķa Alekseja Navaļnija vadītās nevalstiskās organizācijas "Fonds cīņai pret korupciju" un sabiedriskās organizācijas "Navaļnija atbalsta štābi" kvalificēšanu par ekstrēmistiskām organizācijām.

9. jūnija Maskavas slēgtās tiesas lēmums noteikt Navaļnija vadīto nevalstisko organizāciju "Fonds cīņai pret korupciju" un sabiedriskās organizācijas "Navaļnija atbalsta štābi" par ekstrēmistiskām organizācijām ir politiski motivēts solis pilsoniskās sabiedrības ierobežošanai, uzsvēra ĀM.

Latvija stingri nosoda Krievijas varas iestāžu rīcību, liedzot sabiedrībai iespēju iesaistīties korupcijas apkarošanā, apspiežot neatkarīgos politiskos oponentus un iznīcinot opozīcijas līdera Navaļnija sabiedriski politisko kustību. Pieņemtais lēmums vēl vairāk ierobežos opozīcijas kandidātu iespējas piedalīties Krievijas valsts domes vēlēšanās septembrī, paredz Latvijas ĀM, norādot, ka šis lēmums ilgtermiņā negatīvi ietekmēs Krievijas pilsonisko sabiedrību un tās demokrātiskās brīvības un tiesības.

Latvija atkārtoti aicina Krieviju ievērot demokrātijas pamatvērtības un starptautiskās saistības, ko tā uzņēmusies Eiropas Drošības un sadarbības organizācijā un Eiropas Padomē. Tāpat ĀM atkārtoti pieprasa garantēt nepamatoti apcietinājumā esošā opozīcijas līdera Navaļnija drošību un veselību, atbrīvot viņu un izbeigt politisko vajāšanu atbilstoši Eiropas Cilvēktiesību tiesas lēmumiem.

Komentāri (2)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu