Krievija atbrīvojusi sagrābto Japānas zvejas kuģi. Visi apkalpes locekļi atgriezušies Japānā (3)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Photomarine/Shutterstock

Visi 14 apkalpes locekļi no Japānas zvejas kuģa, kuru maijā sagrāba Krievija, tagad ir atgriezušies kādā ostā Japānas ziemeļos, piektdien, 11. jūnijā, paziņoja Japānas valdības preses sekretārs.

Kuģis "Eiho Maru No.172" atradās starp Japānai piederošo Hokaido salu un Krievijas Tālajiem Austrumiem, kad to maija beigās sagrāba Krievija.

Maskava ir paziņojusi, ka kuģis veica zveju Krievijas ekonomiskajos ūdeņos, bet Japānas valdības preses sekretārs Kacunobu Kato pagājušajā nedēļā to noliedza un pieprasīja zvejnieku atbrīvošanu.

"Visi apkalpes locekļi ar savu kuģi droši atgriezās Vakanajas ostā" piektdienas rītā, Kato paziņoja reportieriem. "Zvejas kuģis bija darbojies Japānas ekskluzīvajā ekonomiskajā zonā," viņš piebilda.

Kato atgādināja, ka Tokija bija izteikusi diplomātisku protestu Krievijai par šī kuģa un tā apkalpes aizturēšanu.

Viņš sacīja, ka varas iestādes izmeklēs ziņas par to, ka apkalpes locekļi esot samaksājuši naudassodus 6 miljonu Krievijas rubļu (68 600 eiro) apmērā, lai varētu atgriezties Japānā.

Japānai un Krievijai ir strīds par suverenitāti pār četrām Dienvidkuriļu salām, kuras kontrolē Krievija. Šī strīda dēļ abas valstis nav parakstījušas oficiālu miera līgumu pēc Otrā pasaules kara.

Komentāri (3)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu