Lielbritānijā vairāk nekā 90 procentiem ar koronavīrusu inficētajiem konstatēts Indijas paveids (2)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Alonafoto/shutterstock.com

Lielbritānijā vairāk nekā 90 procentiem ar koronavīrusu inficētajiem konstatēts delta jeb Indijas paveids, sacīja Lielbritānijas veselības ministrs Mets Henkoks, vēsta portāls "Euronews".

Mets Henkoks, 10. jūnijā uzstājoties parlamenta komitejā, sacīja, ka delta variants, kas zināms arī kā Indijas variants, šobrīd Apvienotajā Karalistē ir reģistrēts 91 procentam cilvēku.

Henkoks sacīja, ka dati ir balstīti uz 9. jūnijā izstrādātu epidemioloģiskās situācijās novērtējumu.

Vairāki zinātnieki uzskata, ka Lielbritānijā ir sācies Covid-19 izplatības trešais vilnis, tāpēc viņi aicina valdību atlikt ierobežojumu beigas uz vēlāku laiku.

Britu veselības ministrs Mets Henkoks 6. jūnijā sacīja, ka, ņemot vērā pašreizējo epidemioloģisko situāciju valstī, nevar būt pilnīga pārliecība par sociālās distancēšanās ierobežojumu atcelšanu 21. jūnijā.

"Ir pāragri pieņemt galīgo lēmumu par to. Mēs ar premjerministru un pārējiem valdības locekļiem izskatīsim visus šīs nedēļas datus. Mēs jau agrāk esam teikuši, ka dosim iedzīvotājiem pietiekami daudz laiku, lai sagatavotos 21. jūnijam, kad visus ierobežojumus vajadzētu atcelt," Henkoks sacīja intervijā televīzijas kanālam "Sky News".

Ministrs informēja, ka Covid-19 delta paveids ir par aptuveni 40% lipīgāks nekā vīrusa oriģinālais jeb alfa variants, ko atklāja Ķīnas pilsētā Uhaņā.

Taču dati liecinot, ka divas Covid-19 vakcīnas devas efektīvi aizsargājot pret delta variantu.

Komentāri (2)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu