Merzļikina pārstāvētā "Blue Jackets" nosauc savu jauno galveno treneri

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Breds Larsens
Breds Larsens Foto: AFP / Scanpix

Par Nacionālās hokeja līgas (NHL) kluba Kolumbusas "Blue Jackets" vienības galveno treneri kļuvis Breds Larsens, kurš iepriekšējās septiņas sezonas klubā pildīja trenera asistenta pienākumus.

43 gadus vecais kanādietis nomainīja amatā Džonu Tortorellu, kuram pagājušajā mēnesī beidzās līgums.

"Esmu pazemīgs un pagodināts būt par šī hokeja kluba galveno treneri," sacīja Larsens.

"Blue Jackets" aizvadītajā sezonā ar diviem Latvijas vārtsargiem kluba sistēmā - Elvi Merzļikinu un Matīsu Kivlenieku - pamatturnīrā finišēja ar 18 uzvarām un 26 zaudējumiem pamatlaikā un 12 zaudējumiem pagarinājumā vai pēcspēles metienos, pirmo reizi kopš 2016.gada izlaižot izslēgšanas spēles.

Larsens parakstījis trīs gadu līgumu, kas viņam ir pirmais NHL galvenā trenera statusā.

"Pēdējo septiņu gadu laikā viņš ir nopelnījis mūsu spēlētāju, personāla un organizācijas cieņu ar savu darba tikumu, aso uztveri un attieksmi pret cilvēkiem," sacīja "Blue Jackets" ģenerālmenedžeris Jarmo Kekeleinens.

Tortorellas un Toda Ričardsa vadībā Larsens kopā ar "Blue Jackets" Kolumbusā ir ticis pie bilances 269-208-59.

"Larsens saprot standartus, kas šeit ir valdījuši pēdējos gados," sacīja kluba hokeja operāciju prezidents Džons Deividsons. "Viņš pieņem mūsu vērtības un redzējumu par to, ko nozīmē būt "Blue Jackets" un ko mēs kā komanda vēlamies izdarīt."

Larsens kā uzbrucējs astoņu NHL sezonu laikā Kolorādo "Avalanche" un Atlantas "Trashers" rindās aizvadīja 319 spēles, kurās izcēlās ar 52 (20+32) rezultativitātes punktiem.

2001.gada pavasarī kopā ar "Avalanche" viņš izcīnīja Stenlija kausu.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu