"Tajā brīdī viņa aizgāja pēc bises..." NBA leģenda Gārnets stāsta par reizi, kad viņu aizstāvējusi paša vecmāmiņa

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Kevins Gārnets
Kevins Gārnets Foto: Reuters/ScanPix

Leģendārais Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) spēka uzbrucējs Kevins Gārnets nesen viesojās Dena Patrika šovā, kur viņš pastāstīja par laikiem, kad viņu "lenca" dažādas ASV koledžas un, kā vecmāmiņa metās viņu aizstāvēt.

Kevins Gārnets ir viens no retajiem basketbolistiem, kurš NBA ienāca uzreiz pēc vidusskolas absolvēšanas. 1995. gadā, kad leģendārais basketbolists tika draftēts, līgā vēl nebija pieņemts noteikums, ka spēlētājam vismaz viens gads ir jāpavada koledžā vai arī spēlējot profesionāli.

Kā jau minēts, Gārnets izvēlējās izlaist koledžas posmu un devās pa taisno uz NBA. Kā atklāja pats basketbolists, piedāvājumu no koledžām, protams, nav trūcis.

Pie tam, Gārnets arī norādīja, ka viņu koledžu pārstāvji mēģinājuši pievilināta ar naudu, neskatoties uz to, ka oficiāli koledžu komandu basketbolisti atalgojumu naudas izteiksmē saņemt nedrīkst...

"Man piedāvāja lielas naudas summas. Man, manai mātei un arī ģimenei. Mums piedāvāja labākas iespējas. Solīja, ka varēsim satikt ietekmīgus cilvēkus, lai ko tas arī nozīmētu," atcerējās Gārnets.

Ņemot vērā, ka jaunā basketbolista milzu potenciāls bija redzams jau vidusskolas laikā, dažādu koledžu pārstāvji Gārnetu sāka uzrunāt arvien biežāk.

"Es dzīvoju pie savas vecmāmiņas, jo mēģinājumi mani piesaistīt kādai konkrētai koledžai sāka kļūt pavisam absurdi. Tāpēc mana māte nodomāja, ka labāk būtu, ja es nomainītu adresi," stāsta bijušais basketbolists.

Koledžu skauti un pārstāvji ir sava amata meistari, tāpēc no konstantajiem mēģinājumiem tikt piesaistītam kādai konkrētai koledžai Gārnets nevarēja paslēpties pat pie vecmāmiņas. Tiesa, spriežot pēc Gārneta stāstītā, viņa vecmāmiņa nav bijusi no kundzēm, kura būtu gatava "auklēties" ar šiem koledžu skautiem un pārstāvjiem.

"Tobrīd viss notika tik ātri. Kādā dienā pie manis atnāca vienas konkrētas koledžas pārstāvies. Viņš man piedāvāja naudu manas vecmāmiņas priekšā. Tajā brīdī viņa aizgāja pēc bises..."

"Es šim pārstāvim pateicu, ka man patīk viņa skola, bet viņam labāk vajadzētu ņemt savu somu un vākties prom, citādāk viņš no mūsu mājas dzīvs var arī neizkļūt," atcerējās leģendārais basketbolists.

Gārneta vecmāmiņa jaunajam basketbolistam tajā dienā devusi padomu, kas, kā sacīja viņš pats, noderējusi visu dzīvi: "Nekad neļauj sevi nopirkt. Ja tu to pieļausi vienreiz, tad to varēs izdarīt atkal un atkal."

Visticamāk, Gārnets, noraidot koledžu piedāvājums, pieņēma pareizo lēmumu, jo viņš aizvadīja panākumiem bagātu NBA karjeru, kļūdams arī par čempionu. Šā gada maijā viņa vārds tika iekļauts basketbola slavas zālē

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu