Krievijas lidmašīnas divas reizes ielidojušas Dānijas gaisa telpā; ministrs saskata "tīšu rīcību" (7)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Ilustratīvs attēls.
Ilustratīvs attēls. Foto: Dawid Lech/shutterstock.com

Dānija piektdien, 11. jūnijā, paudusi nosodījumu Krievijai, jo divas tās lidmašīnas ielidojušas Dānijas gaisa telpā. Saistībā ar šo incidentu uz Dāniju izsaukts Krievijas vēstnieks.

Reaģējot uz gaisa telpas pārkāpšanu, Dānija piektdien gaisā pacēlusi reaktīvos iznīcinātājus, vēsta ziņu aģentūra "Ritzau".

"Tas ir pilnīgi nepieņemami, ka Krievijas lidmašīnas pārkāpa Dānijas gaisa telpu, pat divas reizes vienas dienas laikā," tviterī pauda Dānijas ārlietu ministrs Jepe Kofods.

Tas, ka gaisa telpas pārkāpšana notikusi atkārtoti, rada iespaidu pa "tīšu rīcību", piebilda ministrs.

"Mēs turpinām izvērtēt detaļas, bet es esmu uzņēmies iniciatīvu izsaukt Krievijas vēstnieku sarunām uz Ārlietu ministriju," pavēstīja Kofods.

Gaisa telpas pārkāpumi notikuši virs Bornholmas salas, kas atrodas Baltijas jūrā uz dienvidiem no Zviedrijas.

"Tas ir ļoti reti, kad mēs sastopamies ar šādai veida Dānijas gaisa telpas pārkāpumu, tāpēc divi gadījumi vienā dienā būtu jāvērtē ļoti nopietni," "Ritzau" sacīja aizsardzības ministre Trīne Bramsena.

Krievija iepriekšējos gados vairākkārt pārkāpusi Dānijas gaisa telpu, bet 2020.gada augustā Dānijas gaisa telpā virs Bornholmas ielidoja Krievijas iznīcinātājs Su-27, kas bija sekojis ASV bumbvedējam B52.

Komentāri (7)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu