Haralds Sīmanis: 70. jubilejā omulīgi pasēžam likuma ietvaros (4)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Jubilārs Haralds Sīmanis savā dzimšanas dienā iepriecina ģimeni un  ciemiņus ar paša sarakstītajām dziesmām.
Jubilārs Haralds Sīmanis savā dzimšanas dienā iepriecina ģimeni un ciemiņus ar paša sarakstītajām dziesmām. Foto: Haralda Sīmaņa privātais arhīvs

Tautā iemīļotais dziesminieks Haralds Sīmanis 12. jūnijā svin 70. dzimšanas dienu. Sarunā ar "Apollo.lv" jubilārs teic, ka šajā svarīgajā dienā pamodies jau piecos no rīta, lai sagaidītu to mirkli, kad pirms septiņdesmit gadiem nācis pasaulē. Jau vēlāk sveikusi ģimene un ieradušies arī draugi. Gaviļnieks atklāj, ka svinības norisinās likuma ietvaros - viņa apsaimniekotajā lauku īpašumā Madonas novada Kusā, ir sapulcējušās divas mājsaimniecības.

Jubilārs sarunā ar "Apollo.lv" atklāj, ka sieva Gita un audžumeitas Marta un Samanta sagatavojušas svētku mielastu, ar ko iepriecināt ne tikai jubilāru, bet arī ciemiņus. Jubilejas dienā pie Sīmaņiem ciemojas dziesminieka skatuves kolēģi un domubiedri – ģimene Ilze Grunte (ģitāra, mandolīna, stabules) un Andris Grunte (kontrabass).

"Tā mēs te dārziņā tagad smuki pasēžam zem ziedošas ābeles. Klāt ir arī visu mūsu meitas un tā mēs te ļoti omulīgi jūtamies," paskaidro Haralds Sīmanis. Vaicājot, kā tad norit svinības, Haralds atklāj, ka ne tikai visi draudzīgi sēž pie galda un bauda svētku mielastu, bet arī uzdzied.

Haralds ar sievu Gitu ir kopā 34 gadus.
Haralds ar sievu Gitu ir kopā 34 gadus. Foto: Haralda Sīmaņa privātais arhīvs

"Savā jubilejā jūtos brīnišķīgi. 70 – tas nav daudz. Ziniet, ka cilvēks jau ir vecs tikai tajā brīdī, kad viņš pats pasaka, ka ir vecs. Es tā vēl neesmu teicis! Man vēl ir ko darīt un ko piepildīt. Kamēr tas no augšas man te atvēl būt, tikmēr es daru.

Dzimšanas dienā piecēlos jau piecos no rīta. Uzliku uz galda viskiju "Jameson" un gaidīju pulksten 7.15, laiku, kad es nācu pasaulē. Un tad iedzēru vienu glāzīti uz savu veselību. Jau vēlāk mani apsveica ģimene – sieva un meitas.

Dēls Sandijs paguva pat piezvanīt pirms 7.15. Pirmais jautājums, ko viņš man uzdeva: "Vai tu vēl guli?" Uz ko atbildēju, ka esmu jau augšā. Dēls atbrauks pie mums ciemos citu reizi. Viņam šajā dienā arī ir svarīgs pasākums – Burtnieku ezera makšķerēšanas čempionāts. Sandijs ne tikai kāpelē pa torņiem un ir jumiķis, bet arī kaislīgs makšķernieks," pastāsta Sīmanis.

Haralds Sīmanis uz sava velosipēda.
Haralds Sīmanis uz sava velosipēda. Foto: Haralda Sīmaņa privātais arhīvs

Vaicājot, ko apaļajā jubilejā Haralds Sīmanis vēlētos saņemt dāvanā, viņš teic:

"Ziniet, smaidus! Gribas redzēt smaidīgus cilvēkus nevis norūpējušās sejas, kurās atspoguļojas ikdienas rūpes."

Grāmatu apgādā "Zvaigzne ABC" par godu mūziķa 70. jubilejai klajā nākusi Gunas Rukšānes sarakstītā grāmata "Dziesminieks", kurā apkopotas laikabiedru atmiņas un paša Haralda Sīmaņa dzīvesstāsts.

Sarunā ar "Apollo.lv" jubilārs atklāj, ka jaunās grāmatas atklāšanas svētki ir paredzēti 19. jūnijā, kas norisināsies Cēsīs. "Pulksten 13, garāmejot Cēsu Svētajai Jāņa evaņģēliski luteriskajai baznīcai, ieiešu tajā uzspēlēt ērģeles, bet tālāk jau iesim uz Izstāžu namu, kur vērsim vaļā jauno grāmatu. Te visi interesanti varēs mani satikt klātienē," ciemos uz Cēsīm aicina Haralds Sīmanis.

Komentāri (4)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu