"French Open" uzvar Barbora Krejčīkova

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Barbora Krejčīkova.
Barbora Krejčīkova. Foto: AFP/SCANPIX

Sestdien Barbora Krejčīkova  Francijas atklātajā čempionātā izcīnīja savu pirmo "Grand Slam" turnīru uzvarētājas titulu vienspēlē, finālā. Viņai izdevās pārspēt krievieti Anastasiju Pavļučenkovu, un kļuva par pirmo čehieti 40 gadu laikā, kas to paveikusi "Roland Garros".

Krejčīkova, kura pasaules rangā ieņem 33. vietu un spēlēja tikai savā piektajā " Grand Slam" vienspēļu turnīrā, triumfēja ar 6-1, 2-6, 6-4, iegūstot otro WTA turnīra uzvarētājas titulu.

25 gadus vecā sportiste atkārtoja tautietes Hanas Mandlīkovas 1981.gadā Parīzē paveikto.

Krejčīkova savu uzvaru veltīja savai iedvesmotājai, bijušajai Vimbldonas čempionei Janai Novotnai, kura 2017. gadā 49 gadu vecumā mira no vēža.

"To ir grūti izteikt vārdos. Nevaru noticēt, ka tikko esmu uzvarējusi "Grand Slam" turnīrā," sacīja Krejčīkova, kura bija ārpus pasaules labāko tenisistu simtnieka, kad pagājušā gada oktobrī notika 2020. gada Francijas atklātais čempionāts.

"Pavadīju daudz laika kopā ar Novotnu, pirms viņa nomira. Viņas pēdējie vārdi man bija: "Izbaudi tenisu un mēģini uzvarēt "Grand Slam" turnīrā".

"Zinu, ka viņa mani pieskata. Tagad notiekošais lielā mērā ir tāpēc, ka viņa mani pieskata. Tas bija brīnišķīgi, ka man bija iespēja satikt Novotnu. Viņa bija tik iedvesmojoša. Man viņas pietrūkst, un es ceru, ka viņa ir patiešām laimīga."

Nervozā fināla sākumā Krejčīkova jau pirmajā geimā zaudēja, pašai servējot, fiksējot divas dubultkļūdas.

Tomēr 29 gadus vecā krieviete zaudēja nākamos sešus punktus.

Krejčīkova vairāk uzbruka, krieviete vairāk aizsargājās.

Pavļučenkova, kura debitēja "Grand Slam" sacensībās 2007. gadā, otrajā setā panāca 5-1 savā labā.

Medicīniskais pārtraukums pēc 5-2 tikai nedaudz aizkavēja krievietes uzvaru setā - 6-2.

Izšķirošajā setā spēlētājas apmainījās ar zaudētiem savas serves geimiem trešajā un ceturtajā geimā, bet čehietei tas izdevās vēlreiz septītajā geimā.

Pavļučenkova devītajā geimā saglāba divus mačpunktus un trešo - desmitajā geimā, taču ar ceturto Krejčīkova kļuva par čempioni, Pavļučenkovai pārsitot pāri laukumam.

Abas tenisistes prasmīgi izmantoja to, ka augstāk izsētās pretinieces viena pakaļ otrai izstājās no sacensībām.

Pasaules pirmais numurs un 2019. gada čempione austrāliete Ešlija Bārtija izstājās otrajā kārtā. ASV tenisiste Serēna Viljamsa tika uzvarēta ceturtajā kārtā, pasaules ranga otrā rakete japāniete Naomi Osaka izstājās pēc pirmā mača, savukārt 2018.gada čempione rumāniete Simona Halepa pat netika līdz Parīzei.

Latvijas tenisistes Aļona Ostapenko un Anastasija Sevastova zaudēja pirmajā kārtā.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu