Bruņoti liellopu zagļi uzbrukumos Nigērijā nogalinājuši 53 cilvēkus (2)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Nigērija.
Nigērija. Foto: AFP/SCANPIX

Bruņoti liellopu zagļi uzbrukumos Zamfaras štatā, Nigērijas ziemeļrietumos, nogalinājuši 53 cilvēkus, tā sestdien, 12. jūnijā, pavēstīja policija un vietējie iedzīvotāji.

Bandīti ceturtdien un piektdien lielā skaitā ar motocikletiem ieradušies vairākos Zurmi rajona ciematos un šāvuši uz iedzīvotājiem.

Noziedznieki uzbrukuši fermeriem viņu laukos un dzinušies pakaļ cilvēkiem, kas centušies no uzbrucējiem aizbēgt.

Štata galvaspilsētā Gusau piektdien nogādāti 14 līķi, pavēstīja Zamfaras policijas pārstāvis sakariem ar presi Mohammeds Šehu, piebilstot, ka "reģionā pēc uzbrukumiem izvietoti policisti".

Atrasti vēl 39 noslepkavoto līķi, apliecināja vietējie iedzīvotāji, paskaidrojot, ka upuri apglabāti netālajā Dauranas pilsētā.

Bandīti pēdējo gadu laikā vairākkārt uzbrukuši lauku apvidos Nigērijas ziemeļrietumos un centrālajos reģionos, laupot liellopus, vietējos iedzīvotājus slepkavojot un aizvedot gūstā, nodedzinot viņu mājas.

Noziedznieki bieži uzbrūk skolām un sagūsta skolēnus, bet tad pieprasa izpirkumu par atbrīvošanu.

Kopš decembra sagūstīti vairāk nekā 850 skolēnu, bet viņu lielākā daļa pēc izpirkuma saņemšanas atbrīvoti.

Bandītus pamatā motivē finansiāli guvumi, un bandām nav nekādas ideoloģiskas nokrāsas, tomēr pēdējā laikā vairojas bažas par džihādistu iefiltrēšanos no ziemeļaustrumiem, kur jau 12 gadus nerimst nemiernieku kustība, kas par mērķi uzstādījusi islāmistu valsts izveidošanu.

Komentāri (2)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu