20 gadus Baldones pašvaldības vadītājas amatā pabijusī Putniņa plāno pamest politiku

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Baldones domes priekšsēdētāja Karina Putniņa piedalās jaunās notekūdeņu attīrīšanas stacijas Baldonē atklāšanas pasākumā.
Baldones domes priekšsēdētāja Karina Putniņa piedalās jaunās notekūdeņu attīrīšanas stacijas Baldonē atklāšanas pasākumā. Foto: Lita Krone/LETA

Politiku pamest plāno ilggadīgā Baldones politiskās dzīves līdere un pašvaldības vadītāja Karina Putniņa (LRA).

To viņa atzina aizvadītajā nedēļā pēc sadarbības memoranda parakstīšanas ar vēl četru Ķekavas novada domē ievēlēto sarakstu pārstāvjiem.

Putniņa novēlēja sadarbības partneriem veiksmīgu darbu iedzīvotāju labā un pateicās par sadarbības iespēju. Taču piebilda, ka šis varētu būt viņas pēdējais sasaukums un nākamajās vēlēšanās viņa startēt neplānojot.

Kā liecina internetā pieejamā informācija, Putniņa Baldones domi vadīja kopš 1997.gada vēlēšanām, kad tika ievēlēta no saraksta "Mēs Baldonei" un domes priekšsēdētājas amatā nomainīja Elitu Vecrozi.

Pašvaldības vadītājas amatā viņa bija 20 gadus, līdz 2017.gada vēlēšanām, pēc kurām zaudēja domes priekšsēdētājas amatu, bet viņas vietā stājās no "Gods kalpot mūsu Latvijai" ievēlētais Andrejs Požarnovs.

Pēdējā Baldones novada domes sasaukumā gan notika biežas varas maiņas un koalīcijas pārbīdes, līdz nostiprinājās koalīcija, kurā bija arī Putniņas pārstāvētā Latvijas Reģionu alianse. Pati Putniņa gan neizvirzīja sevi domes priekšsēdētājas amatam.

Šogad, 5.jūnijā notikušajās vēlēšanās Putniņa no Latvijas Reģionu apvienības ir ievēlēta jaunajā Ķekavas novadā, kam pievienota Baldone.

Pēcvēlēšanu sarunās par koalīcijas izveidi vienojušies četru vēlēšanu sarakstu pārstāvji - "Latvijas attīstībai" (LA), politiskā partija "Izaugsme", Latvijas reģionu apvienība (LRA), Nacionālā apvienība/Vidzemes partija (NA/Vidzemes partija) un Jaunā konservatīvā partija (JKP).

Līdz ar šo vienošanos opozīcijā paliks līdzšinējā novadā valdošā partija "Jaunā vienotība" (JV) un pašreizējā Ķekavas novada domes priekšsēdētāja Viktorija Baire.

Kā liecina Putniņas amatpersonas deklarācijas, kopš 2000.gada Putniņa dzīvojusi visai pieticīgi. 2000.gadā politiķe informējusi, ka viņai pieder divas trešdaļas mājas un zemes Baldonē, 1990.gada automašīna "Volvo". Viņa saņēmusi algu Baldones domē, Rīgas rajona padomē un Baldones vidusskolā, kur strādāja par skolotāju. Politiķe arī deklarējusi 2500 latu skaidras naudas uzkrājumus.

Deklarācijā par 2020.gadu politiķe joprojām norādījusi, ka viņai pieder zeme un ēkas Baldonē, viņai pieder 2014.gada izlaiduma automašīna "Volvo" bet kā galvenie ienākumu gūšanas avoti viņai norādīta pensija un alga Baldones domē. Politiķe deklarējusi arī aptuveni 29 000 eiro bezskaidras naudas uzkrājumus.

Pirms domes priekšsēdētājas amata zaudēšanas, Karina Putniņa pašvaldības izdevumā atskatījās uz paveiktajiem darbiem un kā būtiskākos norādīja jaunās skolas būvi, bērnudārza piebūvi un kapličas uzbūvēšanu. Tikušas kapitāli izremontētas telpas Mūzikas pamatskolā, bērnudārzā un Mākslas skolas vajadzībām, sakārtoti maģistrālie ūdenssaimniecības vadi, ūdenstornis un attīrīšanas ietaises, labiekārtotas daudzas vietas pilsētā.

Viņas vadībā izveidota sociālās palīdzības un atkritumu apsaimniekošanas sistēma, bērnu pēcpusdienas centrs u.c. Tolaik viņa uzsvēra, ka tas bijis iespējams pateicoties komandai, kas izveidojusies gadu gaitā.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu