Aptauja: Iedzīvotājus arvien mazāk satrauc Covid-19

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Cilvēki Tukuma tirgū. Ilustratīvs attēls.
Cilvēki Tukuma tirgū. Ilustratīvs attēls. Foto: Zane Bitere/LETA

Iedzīvotāju satraukums par koronavīrusa izplatību samazinās, liecina pēc "Benu aptiekas" pasūtījuma veiktās aptaujas dati.

Iestājoties saulainam laikam un uzlabojoties epidemioloģiskajai situācijai, iedzīvotāju satraukums par Covid-19 izplatību samazinās un 10 baļļu skalā savu satraukumu ar deviņi un 10 novērtējuši 14% aptaujāto iedzīvotāju, liecina aptaujas dati.

Kā norāda Greiziņa, tas ir mazāk nekā februārī un 2020.gada martā, kad ļoti augsts satraukuma līmenis bija attiecīgi 20% un 18% iedzīvotāju.

Tāpat jaunākie dati liecina, ka vidēji augsts satraukuma līmenis saglabājas 27% respondentu, vidējs - 25%, bet zems satraukuma līmenis ir 34% Latvijas iedzīvotāju.

Kā norādīts "Benu aptiekas" "Stresa termometra" pētījumā spēcīgāku uztraukumu saistībā ar Covid-19 izjūt sievietes un gados vecāki cilvēki. Sieviešu vidū ļoti augsts satraukuma līmenis saglabājas 19% aptaujāto, kamēr vīriešiem šis rādītājs ir 9%. Salīdzinājumā ar februāra datiem satraukuma līmenis ir samazinājies abās grupās, jo gada sākumā veiktajā aptaujā savu satraukumu kā ļoti augstu vērtēja 14% aptaujāto vīriešu un 26% sieviešu.

Augstākais satraukuma līmenis ir cilvēkiem vecumā no 55 līdz 74 gadiem, no kuriem 21% izjūt ļoti augstu satraukumu saistībā ar Covid-19, kamēr pārējās vecuma grupās šie rādītāji ir zemāki.

Lai tiktu galā ar Covid-19 izraisīto nogurumu, satraukumu un negatīvajām emocijām, 50% cilvēku pandēmijas laikā pievērsušies seriāliem un filmām, 48% biežāk uzturas svaigā gaisā, 38% regulāri sazinās ar ģimeni un draugiem, 34% klausās mūziku, 29% lasa grāmatas, 22% iespēju robežās apceļo Latviju, 21% apgūst jaunas prasmes un hobijus, savukārt 19% mēģina biežāk nodarboties ar fiziskām aktivitātēm, liecina aptaujas rezultāti.

Aptauja veikta sadarbībā ar interneta pētījumu kompāniju "Gemius", apkopojot atbildes no 1747 respondentiem.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu