Parīzē jaunieši jau trešo nakti pēc kārtas neievēro Covid-19 ierobežojumus; policija pielieto asaru gāzi (1)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: AFP / Scanpix

Vairāki simti jauniešu Parīzē bija sarīkojuši ielas ballīti, neievērojot Covid-19 pandēmijas ieviestos sociālās distancēšanās noteikumus un ignorējot komandantstundas sākumu plkst. 23. 00, tāpēc policijai nācies pielietot asaru gāzi, lai viņus izklīdinātu.

Pulcēšanās uz plašā maura pie Invalīdu nama, kas kopš ceturtdienas tiek rīkota tā dēvētā Projekta X ietvaros, bija jau trešā šāda veida ballīte.

Video kadros, kas publicēti sociālajos medijos, redzama jauniešu grupa, kas lēkā uz kādas automašīnas jumta, kamēr citi policijas spēkratus apmētā ar pudelēm.

Jaukajam laikam padarot arvien neiespējamāku pandēmijas dēļ ieviesto ierobežojumu ievērošanu, policijai pēc pusnakts nācās pārtraukt arī citas ballītes, kas bija sarīkotas Tilerī dārzos pie Luvra un Sēnas krastmalā, ziņo policija.

Daudzi bāri Francijas galvaspilsētā turpināja darbu pēc plkst.23, pirmo reizi ignorējot komandantstundu, kas vēl līdz pagājušajai trešdienai sākās jau plkst.21.00, vēsta aģentūras AFP reportieri.

Pirmo reizi kopš oktobra bāriem un restorāniem no trešdienas ļauts klientus apkalpot iekštelpās, un valdība plāno komandantstundu pilnībā atcelt 30.jūnijā.

Tikmēr veselības aprūpes dienesti ziņo, ka pēdējo 24 stundu laikā reģistrēti 3972 jauni inficēšanās gadījumi ar Covid-19. Savukārt pacientu skaits intensīvās terapijas nodaļās sarucis līdz 2110, kas ir ievērojami mazāk nekā tā dēvētā pandēmijas trešā viļņa apogejā, kad tas sasniedza gandrīz 6000.

Pēdējās diennakts laikā reģistrēti 34 Covid-19 izraisīti nāves gadījumi, kopējam pandēmijas upuru skaitam Francijā sasniedzot 110 407.

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu