VIDEO ⟩ Riherta debijā "Riga" spēles izskaņā izglābjas no sensācijas pret "Noah Jurmala"

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Antonijs Černomordijs (centrā)
Antonijs Černomordijs (centrā) Foto: Zigismunds Zālmanis, "Riga FC"

Latvijas futbola čempionvienība "Riga", pie komandas stūres debitējot Andrim Rihertam, svētdien izrāva dramatisku uzvaru "Optibet" virslīgas 16. kārtas spēlē.

"Riga" savā laukumā ar rezultātu 1:0 (0:0) uzvarēja jaunpienācēju Daugavpils "Noah Jurmala".

Spēles pirmajā puslaikā vairāk iespēju izvirzīties vadībā bija rīdziniekiem, tomēr rezultāts uz tablo palika nemainīgs - 0:0.

Arī otrajā puslaikā viesi nosargāja vārtus neskartus līdz pat mača 90.minūtei, kad ar sitienu no tuvas distances "Noah Jurmala" komandu pārspēja rīdzinieku kapteinis Antonijs Černomordijs, kurš tikai minūti pirms tam devās laukumā.

Riherts šonedēļ pārņēma Latvijas čempiones "Riga" grožus, pametot "Metta" vienību, kuru vadīja iepriekšējos 15 gadus.

"Riga" bija nepšaubāma favorīte šajā mačā, jo daugavpiliešus paralēli sportiskajām neveiksmēm piemeklējušas citas problēmas. Mēneša sākumā "Noah Jurmala" tika piemērots spēlētāju reģistrācijas aizliegumus, kā arī pagaidu diskvalifikāciju par iespējamu dalību spēles rezultāta ietekmēšanu saņēma vārtsargs Bojans Kneževičs.

Jau ziņots, ka dienas pirmajā spēlē "Valmiera" atspēlējās un viesos ar 2:1 (0:0) pārspēja "Daugavpili".

Turnīra vadībā ar 32 punktiem 14 spēlēs ir "Riga" komandai, kurai ar 29 punktiem 12 un 13 mačos seko RFS un "Valmiera". Ar 18 punktiem 12 cīņās ceturtā ir "Liepāja", bet piekto vietu ar 17 punktiem 12 spēlēs ieņem "Daugavpils". Tālāk ar 12 spēlēs sapelnītiem desmit punktiem seko Jūrmalas "Spartaks" un deviņiem - "Metta", seši punkti 12 spēlēs ir "Ventspilij", bet turnīra tabulu ar četriem punktiem deviņos mačos noslēdz "Noah Jurmala".

Šī gada virslīgas čempions noskaidrosies četru apļu turnīrā, katrai komandai aizvadot 28 spēles. Kalendārs veidots tā, lai būtu pēc iespējas ērtāks futbola līdzjutējiem. Spēles tikpat kā nepārklāsies, turklāt kārtas pārsvarā tiks izspēlētas divās - trijās dienās.

Pēc CAS pagaidu lēmuma LFF valde sacensību nolikumā veica izmaiņas, kas tagad paredz, ka gadījumā, ja čempionātā piedalās astoņi klubi, komanda, kas ieņem pēdējo vietu, pārspēlēs tiekas ar vienību, kas "Optibet" Nākotnes līgas čempionātā ieņem trešo vietu. Ja čempionātā piedalās deviņi klubi, komanda, kas ieņem pēdējo vietu, pārspēlēs tiekas ar vienību, kas "Optibet" Nākotnes līgas čempionātā ieņem otro vietu.

Arī šosezon futbola cienītāji var tiešraidē vērot visas Latvijas čempionāta spēles. Tās ir pieejamas virslīgas mājaslapā un portālā "Sportacentrs.com", kā arī "Sportacentrs.com TV" kanālā.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu