FOTO Brīvdienu namiņi, kuros glauni atpūsties un baudīt Latvijas skaistumu

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Atpūtas mājas kokos Priekuļos.
Atpūtas mājas kokos Priekuļos. Foto: Latvijas Investīciju un attīstības aģentūras mājaslapa

Baudi Latvijas krāšņo dabu un atpūties gaumīgās meža mājiņās, kempingā vai glempingā. Portāls "Apollo.lv" apkopoja dažas idejas brīvdienu naktsmītnēm.

VIDZEME

Atpūtas mājas kokos Priekuļos

Atpūtniekiem pieejamas divas atpūtas mājas - "Baltais Čiekurs" un "Čiekurs". Tas atrodas 90 km attālumā no Rīgas un 3 km attālumā no Cēsīm ezera "Ninieris" krastā (Gaujas nacionālā parka teritorijā).

Visu teritoriju ieskauj priežu meži, kuros ir pastaigu takas, kur ar kājām vai velosipēdu var nokļūt līdz Ērgļu klintīm, Kazu gravai, Gaujai un citām ainaviski skaistām vietām.

Mājiņa "Two black cabins"

Šarmanta mājiņa Sējas novadā. Tās saimnieki piedāvāt aizmukt no burzmas un pavadīt laiku mierīgi un skaisti. Pie mājiņas ir kubls, kurā var baudīt vēsu vakaru, bet netālu ir mežs un upīte. Atpūtas vieta atrodas aptuveni 10 kilometru attālumā no Saulkrastiem.

Brīvdienu mājas "Ezerklabi" un "Meža namiņš"

Atpūtas vieta atrodas 75 km no Rīgas, 18 km no Cēsīm, klusā, ainaviski skaistā vietā, mežu, pļavu un ūdeņu ielokā. "Ezerklabi" ir rekonstruēta un pārbūvēta ap 150 gadu veca guļbūves klēts.

Vieta piemērota mierīgai ģimenes atpūtai, pastaigām mežā, sēņošanai, makšķerēšanai un dabas baudīšanaii. Viesu rīcībā ir teritorija 42 ha platībā – ar pļavām, mežiem, takām un uz Kurmupītes izveidotu ūdenskrātuvju – dīķu kaskādi, kuros mīt dažādi ūdensputni, kā arī bebri, ūdri, ūdeles. Savam un viesu priekam audzējam zivis.

KURZEME

Kempings "Ezermala"

Neliels, kluss kempings Sasmakas ezera krastā. Tas atrodas Talsu novada Valdemārpilī. 140 km braucienā no Rīgas.

Kempingā iespējams nakšņot 4 mucu mājiņās ar brīnišķīgu panorāmas skatu uz ezeru, baudīt pirts priekus nelielā draugu vai ģimenes kompānijā. 

Mājiņas pieejams gan krastā (četrvietīgas), gan uz ezera (divvietīgas). Kopā 12 gultas vietas, kur izbaudīt klusu atpūtu pie dabas.

Kempings "Ezermala".
Kempings "Ezermala". Foto: Latvijas Investīciju un attīstības aģentūra

Mājiņa kokā "Miera Osta"

Atpūtas vieta atrodas Pāvilostas novadā blakus jūrai. Apkārt baltas smiltis un priežu smarža.

LATGALE

Brīvdienu māja "Šaures"

Vieta atrodas Bicānu un Kategrades ezeru ielokā, 15 minūšu brauciena attālumā no Aglonas. Tā ir lieliska vieta makšķerniekiem. Ūdenstūristiem iespēja pa upes un ezeru ceļu nokļūt līdz Daugavai. Viesiem pieejams divas atšķirīgas mājas, iespēja nakšņot arī treilerī. 

Dabas studija "Rāmuļi"

Atpūtas vieta atrodas Aglonas novadā. Viesiem ir iespēja izbaudīt dabas nepiespiesto atmosfēru, izšūpoties, uzvārīt zupu brīvā dabā, sasildīties pirtī, saskaitīt zvaigznes vai dzirksteles, izdziedāt dziesmas, pabūt kopā pie ugunskura.

Blakus ir ezers un ir pieejamas laivas.

Dabas studija "Rāmuļi".
Dabas studija "Rāmuļi". Foto: Dabas studija "Rāmuļi"/Facebook

ZEMGALE

Lauku māja "Ceļinieki"

Senā lauku sēta atrodas Viesītes novadā. Atpūtnieki varēs baudīt vienkāršus dzīves apstākļus. Lauku mājā pieejama liela viesistaba ar kamīnu, guļamistaba, virtuvē maizes krāsns.

Pie mājas ir lapene ar dārza kamīnu, dīķis un telšu vietas. Svaigi produkti, dārzeņi un augļi no saimniecības.

Netālu no lauku mājas, viesiem tiek piedāvāta ar malku kurināma lauku (slapjā) pirts ar max 5 guļvietām 2. stāvā.

Lauku māja "Ceļinieki”.
Lauku māja "Ceļinieki”. Foto: Lauku ceļotājs/Facebook

Naktsmītnes "Upes dižvietas"

Atpūtas komplekss ir tikai sešu kilometru attālumā no Krāslavas. Tā kopējā zemes platība sastāda 10 hektārus, un tas atrodas dabas parkā "Daugavas loki", tieši Daugavas upes krastā.

Plašā teritorija ļauj pavadīt laiku dabā, rīkot barbekjū svētkus tam paredzētā vietā ar skatu uz upi, pavadīt romantiskas naktis kempingā. Mazie ciemiņi var pavadīt laiku rotaļu laukumā un iepazīties ar saimniecisko dzīvi, rūpējoties par kazām un cāļiem. Viesi var izvēlēties sev piemērotu nakšņošanas veidu.

Aktīvās atpūtas cienītājiem tiek piedāvāti velosipēdi, organizēti kanoe laivu ceļojumi pa dabas parku "Daugavas loki".

Lauku māja-kempings "Upes dižvietas".
Lauku māja-kempings "Upes dižvietas". Foto: Lauku ceļotājs/Facebook

Raksts tapis sadarbībā ar PEFC.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu