"Blue Jackets" paraksta līgumu ar Šveices izlases uzbrucēju Hofmanu

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Gregorijs Hofmans
Gregorijs Hofmans Foto: AFP/SCANPIX

Latvijas vārtsargu Elvja Merzļikina un Matīsa Kivlenieka pārstāvētā Nacionālās hokeja līgas (NHL) komanda Kolumbusas "Blue Jackets" parakstījusi viena gada līgumu ar Šveices izlases uzbrucēju Gregorī Hofmanu.

"Blue Jackets" tiesības uz 28 gadus veco hokejistu ieguva februārī maiņas darījumā ar Karolīnas "Hurricanes" vienību.

Hofmans līdzšinējo karjeru aizvadījis tikai Šveicē, kļūstot par divkārtēju valsts čempionu. Pēdējās divas sezonas viņš spēlēja "Zug" vienībā, 2020./2021.gada regulārajā čempionātā 36 spēlēs gūstot 18 vārtus un veicot 23 rezultatīvas piespēles. Izslēgšanas turnīrā viņam 13 mačos seši vārti, astoņas piespēles un Šveices čempiontituls.

Šveicē viņš pārstāvējis arī "Lugano", "Davos" un "Ambri-Piotta" komandas. Lugāno vienībā viņš četras sezonas spēlēja kopā ar Merzļikinu.

NL Hofmans 12 sezonās laukumā devies 485 cīņās, kurās guvis 165 vārtus, atdevis 159 rezultatīvas piespēles, iekrājis pozitīvu lietderības koeficientu +52 un nopelnījis 255 soda minūtes.

Hofmanu 2011.gada NHL drafta ceturtajā kārtā ar kopējo 103.numuru izraudzījās "Hurricanes" vienība.

Hofmans Šveices izlasi pārstāvējis četros pasaules čempionātos un 2018.gada Phjončhanas olimpiskajās spēlēs, kā arī divās planētas junioru meistarsacīkstēs. Nesen Rīgā aizvadītajā čempionātā viņam astoņos mačos bija seši vārti un divas piespēles.

"Blue Jackets" aizvadītajā sezonā nesasniedza Stenlija kausa izcīņu.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu