VIDEO ⟩ NBA "play-off": "Hawks" un "Clippers" izlīdzina rezultātu konferenču pusfināla sērijās

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Losandželosas "Clippers" basketbolisti
Losandželosas "Clippers" basketbolisti Foto: Reuters/ScanPix

Losandželosas "Clippers" un Atlantas "Hawks" vienības aizvadītajā naktī panāca izlīdzinājumu Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) konferenču pusfināla sērijās.

"Hawks" mājās ar 103:100 (20:28, 29:34, 31:20, 23:18) sīvā cīņā uzvarēja Filadelfijas "76ers", sērijā līdz četrām uzvarām panākot neizšķirtu 2-2.

Trē Jangs uzvaru sekmēja ar 25 punktiem un 18 rezultatīvām piespēlēm. Viņš kļuvis par pirmo "Hawks" spēlētāju kopš Doka Riversa, kuram vienā "play-off" mačā izdevies gūt vismaz 15 punktus un 15 reizes rezultatīvi piespēlēt.

22 punktus un piecas bumbas zem groziem pievienoja Bogdans Bogdanovičs, taču 14 punkti un 12 atlēkušās bumbas Džonam Kolinsam.

"76ers" komandā 20 punkti un piecas atlēkušās bumbas Tobiasam Herisam, bet pa 17 punktiem iemeta Sets Karijs un Džoels Embīds, kuram arī 21 bumba zem groza.

Embīds aptuveni 40 sekundes līdz pamatlaika beigām ar diviem precīziem "sodiņiem" viesus pietuvināja līdz 100:101, taču 6,6 sekundes līdz spēles beigām noteikumi tika pārkāpti pret Jangu, kurš brīdi vēlāk no soda līnijas guva divus punktus un nokārtoja gala rezultātu.

"76ers" atlikušajā laikā nespēja izkārtot sev vēl vienu metienu.

Zīmīgi, ka vēl pirmajā puslaikā "Hawks" uz brīdi bija iedzinējos ar -18.

"Šī komanda nekad nepadodas, lai arī kāds būtu rezultāts. Man patīk komandas cīņasspars. Esmu lepns ar mūsu spēli," pēc panākuma teica Jangs.

Piekto Austrumu konferences pusfināla spēli abas komandas aizvadīs trešdien.

Tikmēr Rietumu konferences pusfināla ceturtajā mačā "Clippers" savā laukumā ar 118:104 (30:13, 38:31, 26:29, 24:31) uzvarēja Jūtas "Jazz".

Arī šajā sērijā rezultāts ir neizšķirts 2-2.

Uzvaru ar 31 punktu kaldināja Kavai Lenards un Pols Džordžs, kuriem arī attiecīgi septiņas un deviņas atlēkušās bumbas. 24 punkti un sešas bumbas zem groziem Markusam Morisam senioram.

"Jazz" komandā 37 punkti, piecas atlēkušās bumbas un tikpat piespēles Donovanam Mičelam, 19 punkti Džo Inglsam, bet 18 punkti un piecas rezultatīvas piespēles Bojanam Bogdanovičam.

Mičels pirmdien atkārtoja bijušā "Jazz" spēlētāja Karla Malouna rekordu, sešās "play-off" spēlēs pēc kārtas gūstot vismaz 30 punktus.

Nepilnas piecas minūtes līdz pamatlaika beigām ceļgala savainojuma dēļ spēli priekšlaicīgi pameta Lenards. Pēc mača basketbolists norādīja, ka būs gatavs sērijas piektajai spēlei, kas paredzēta trešdien.

NBA pamatturnīrā komandas šosezon aizvadīja 72 spēles, kas ir par desmit mazāk, nekā ierasts.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu