Marija Naumova uzdāvinājusi muzejam nozīmīgu relikviju no uzvaras "Eirovīzijā" (1)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Latvijas Nacionālais vēstures muzejs (LNVM) tuvākajā laikā papildinās ekspozīciju, jo šodien saņemts dāvinājums no dziedātājas Marijas Naumovas - viņa nodeva muzejam glabāšanā sarkano kleitu, kurā viņa kā "Marie N" ar dziesmu "I Wanna" 2002. gadā uzvarēja 47. "Eirovīzijas" konkursā.

Kā aģentūru LETA informēja muzeja pārstāve Rudīte Menģelsone, togad Eirovīzijas konkurss noritēja Tallinā un Naumovas uzvara nodrošināja starptautiskā pasākuma norisi Rīgā 2003.gadā.

Kleitas nodošanas ceremonijā klāt bija Naumova un tērpu māksliniece Odetta Birmane, kā arī vokāliste Līga Robežniece, kas piedalījās "Marie N" priekšnesumā 2002.gadā. Dāvinājumu pieņēma LNVM direktors Arnis Radiņš.

LNVM ir lielākais muzeja krājums Latvijā, kas aptver visu zemes un tautas vēsturi kopš pirmo iedzīvotāju ienākšanas Latvijas teritorijā. Muzejs aktīvi dokumentē arī mūsdienu un nesenās vēstures notikumus, lai nākamās paaudzes varētu turpināt pētīt un vēstīt stāstu par Latviju un latviešiem pasaulē.

Menģelsone norādīja, ka Naumovas Eirovīzijas uzvarētājas kleita muzeja krājumā piepulcēsies tādiem nesenās vēstures lieciniekiem kā Latvijas vēstnieces Annas Velēdas Žīgures vakarkleita, kas vilkta pieņemšanā pie Somijas prezidenta 1994.gadā, Augstākās padomes prezidija priekšsēdētāja Kārinas Pētersones lietišķajam kostīmam no deviņdesmito gadu sākuma, kas vilkts Latvijas uzņemšanas UNESCO pasākumā 1991.gada 14.oktobrī un Dānijas karalienes Margrētas II vizītes Latvijā pasākumos 1992.gadā.

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu