"Man vispirms jāsaprot, vai vispār ticu ķīmijterapijai!" Māra Upmane-Holšteine atklāj emocijas pēc dēliņa slimības diagnosticēšanas

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Māra Upmane-Holšteine
Māra Upmane-Holšteine Foto: Ieva Leiniša/LETA

Grupas "Astro'n'out" līdere Māra Upmane-Holšteine sociālajos tīklos atklājusi, kā viņas četrus gadus vecajam dēliņam tika atklāta leikēmija. 

Dziedātāja stāsta, ka liktenīgo zvanu saņēmusi pagājušā gada jūlijā, pēc ļoti skaistas dienas Cēsīs, ierakstot fonda "Viegli" albumu. 

"Saņēmu zvanu no ārsta, ka ir pamainījusies asinsaina un vajadzētu atbraukt uz slimnīcu. Tas viss vispār sākās ar to, ka Ezram sāpēja zobs. Pieteicāmies pie daktera.

Te jau ir tas pirmais moments, kurā ārsts nebija vienaldzīgs, jo principā jau varēja pateikt, ka zobam viss ir labi un aizsūtīt mājās, tomēr dakterīte vērsa uzmanību, ka ir pietūkušas mandeles, tāpēc labāk pieteikties pie ģimenes ārsta.

Tur tapa skaidrs, ka tās ir nevis mandeles, bet gan limfmezgli, tāpēc bija aizdomas par Epšteina Barra vīrusu, kā dēļ veicām pilno asinsainu," stāsta mūziķe.

Viņa godīgi atklāj, ka pat īsti nezina, "kas tieši tajā asinsainā ir izmainījies, bet tā nebija tik izmainījusies, lai uzreiz sāktu stresot." 

"Kad man zvanīja ģimenes ārste, viņa arī teica, ka īsti iemesla satraukumam nav, bet viņai muguras smadzenes liekot mūs atsūtīt uz bērnu slimnīcu. Šis ir tas otrais moments, kad ārsts nostrādāja un iedziļinājās mazliet vairāk.

Nonācām nodaļā, veicām pārbaudes, un tad ģimenē sākās diskusijas, vai veikt punkciju jeb duršanu kaulu smadzenēs, kas var uzrādīt onkoloģisko saslimšanu. Diskusijas nevis ar vīru, bet gan plašākā ģimenes lokā par to, vai vajag mocīt bērnu. Es zinu, ka ļoti daudz mammām ir ļoti bail taisīt šādas pārbaudes, īpaši tā narkoze un jebkura manipulācija tomēr ir manipulācija. Arī es biju ļoti satraukusies - gan jau visi domāja, ka esmu traka, gaidot aiz tām durvīm, jo bija noraudājusies, pārnervozējusies un nesapratu, kas notiek.

Tomēr es gribu pateikt - labāk uztaisiet visas iespējamās pārbaudes un iegūsties sirdsmieru. Ļoti labi, ka mēs to izdarījām, jo diemžēl nākamajā dienā saņēmām atbildi...

Tu gaidi, ka tiksi mājās, esi jau sakrāmējis koferus, bet mums paziņo, ka dodamies uz 10. nodaļu. Prasīju, kas šī ir par nodaļu un man pateica, ka hematoonkoloģijas nodaļa. Tu izdzirdi vārdu onkoloģija un viss. Man sasprāga sirds un galva. 

Tad sākās spriešanas par to, vai paliek ar slimo, nobijušos puiku slimnīcā vai brauc mājās ar mazo bēbīti un otru māsu, bet nu es sapratu, ka es nevaru atstāt to puiku. Tad mēs visi raudājām. Mums bija trīs stundas, lai pieņemtu lēmumu, vai sākt ķīmijterapiju. Ļīdz tam es biju nenormāli gudra - visas vakcīnas var pabīdīt, es negribu mocīt savu bērnu, vai tad tiešām jāpotē pret visu pasaulē. Jāteic, ka šie astoņi, nu jau desmit mēneši ir ļoti izmainījuši manu domāšanu.

Man deva parakstīt papīrus par ārstniecības uzsākšanu, un es tā arī tai ārstei teicu: "Man vispirms jāsaprot, vai vispār ticu ķīmijterapijai!" Daktere man uz to atbildēja, lai apdomāju, kādas vispār opcijas ir. 

Arī tagad ir cilvēki, kuri raksta komentārus par to, kā es varēju nodarīt pāri savam bērnam, ka viss taču esot apziņā.

Es ne mirkli nešaubos, ka veicām pareizo izvēli savam bērnam.

Pat ja jūs nepiekrītat kādu vecāku izvēlēm šādās situācijās, jums tā ir jāatbalsta. Neviena no šīm izvēlēm nav viegla. Tu riskē ar bērna dzīvību!" uzskata mūziķe.

Portāls "Apollo.lv" jau vēstīja, ka

Atgādinām, ka Māra ir precējusies ar mūziķi Goran Gora. Abi ir vecāki meitām Hannai, Ronjai un dēlam Ezram Klāvam.

Seko mums arī Instagram un TikTok – uzzini visu pirmais!  

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu