VID ierosina uzsākt kriminālvajāšanu pret divām personām. Valsts budžetam nodarīti zaudējumi 1,13 miljonu eiro apmērā (3)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Ilustratīvs attēls.
Ilustratīvs attēls. Foto: OlegRi/Shutterstock

Valsts ieņēmumu dienesta (VID) Nodokļu un muitas policijas pārvalde ierosina Nodokļu un muitas lietu prokuratūrai uzsākt kriminālvajāšanu pret diviem cilvēkiem par izvairīšanos no nodokļu nomaksas, nodarot finansiālus zaudējumu valsts budžetam plašā apmērā.

Kā aģentūru LETA informēja VID, valsts budžetam nodarītie zaudējumi ir 1 136 200 eiro.

Kriminālprocess sākts pēc Krimināllikuma 218.panta otrajā daļā paredzētā noziedzīgā nodarījuma pazīmēm par iespējamu izvairīšanos no nodokļu nomaksas laika periodā no 2018. gada aprīļa līdz 2019. gada oktobrim, ar to nodarot zaudējumus valstij lielā apmērā.

Izvairīšanās no pievienotās vērtības nodokļa nomaksas tika veikta par domājamo daļu no nelietota nekustamā īpašuma pārdošanas, izveidojot mākslīgu darījumu ķēdi, kurā tika iesaistīti savstarpēji saistīti uzņēmumi.

Kriminālprocesa ietvaros uzlikti aresti aizdomās turēto personu piederošajai mantai 118 340 eiro apmērā, aresti uzlikti dažādu uzņēmumu kapitāldaļām, vairākiem nekustamajiem īpašumiem un kustamai mantai.

Kriminālprocesa gaitā 2021. gada jūnijā pieņemts lēmums, ar kuru nolemts kriminālprocesā uzsākt procesu par piespiedu ietekmēšanas līdzekļa piemērošanu.

Komentāri (3)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu